Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κρατιέται πάνω από τον 200άρη – Μοιρασμένη η εικόνα στα βαριά χαρτιά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κρατιέται πάνω από τον 200άρη – Μοιρασμένη η εικόνα στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εδώ και μερικές μέρες ισορροπούμε πάνω από τον απλό και τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Με το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού να μας επηρεάζει, προσπαθούμε να αυτονομηθούμε. Δεν έχουμε πολλές δυνάμεις, αλλά συντηρείται η διαπραγμάτευση πάνω από κρίσιμες στηρίξεις. Δείχνει επίσης μία εικόνα η πορεία των μετοχών του FTSE 25, πως μόλις βλέπουν κάποιοι μία καλή άνοδο σε μία μετοχή με βαρύτητα, τρέχουν να πουλήσουν μία άλλη με αντίστοιχη βαρύτητα για να μην ανέβει ο δείκτης. Με οριακή άνοδο το κλείσιμο σήμερα και στο +0,33% σε εβδομαδιαία βάση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τρίτη μέρα πτώσης, με τις δύο τελευταίες που είναι συνεδριάσεις μετά τη δημοσίευση του τρίτου τριμήνου να δημιουργούν ένα προβληματισμό, αφού ήταν πιο έντονες οι πιέσεις. Ωστόσο, προς το τέλος βγήκαν αγοραστές και περιόρισαν την πτώση μόλις στο -0,51%, αλλά ενδοσυνεδριακά έγραψε και -2,95%. Με τέτοιο ράλι η μετοχή, δικαιολογεί και κάποιες τέτοιες υποχωρήσεις. Αλλά προβληματίστηκαν αρκετοί επενδυτές βλέποντας από τη μία τα αποτελέσματα να είναι ανώτερα των εκτιμήσεων και από την άλλη τη μετοχή να πέφτει τόσο.

JUMBO: Και εδώ η πτώση των δύο τελευταίων ημερών είναι σημαντική. Μεγάλοι πωλητές σήμερα στα 25 ευρώ, ενώ στις τελικές δημοπρασίες έβαλαν αρκετά κομμάτια χαμηλά με αποτέλεσμα να κλείσει σε χαμηλό ημέρας και στα 24,82 ευρώ με απώλειες 3,87% και όγκο πάνω από 220 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Με αρκετούς πωλητές και η συγκεκριμένη. Κλείσιμο σε χαμηλό ημέρας και στο -1,54%.

ΟΠΑΠ: Ούτε εδώ μπορείς να μιλήσεις για μικρή πίεση. Έκανε μεγάλο όγκο η μετοχή και προς το τέλος την πίεσαν σε χαμηλό ημέρας. Έκλεισε στα 15,20 ευρώ και με μεγάλη εντολή πώλησης ανεκτέλεστη.

CENERGY: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα. Έγραφε στο πρωινό της σχόλιο η Euroxx σήμερα, από τη μία για τη νέα δουλειά και την εκτίμησή της για τα EBITDA του κλάδου καλωδίων το 2024 που περιμένει 146 εκατ. ευρώ και θα αποτελούν το 72% του συνόλου και από την άλλη πως η πρόσφατη διόρθωση έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό δείκτη EV/EBITDA 7,4 φορές για το 2024. Στα 5,93 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +4,22% με ανεκτέλεστο στην πλευρά των αγοραστών.

ALPHA BANK: Διίστανται οι απόψεις για την κατάληξη του 9% του ΤΧΣ. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως το deal με την Unicredit το θέλει η κυβέρνηση και θεωρούν σίγουρη τη μεταβίβαση και άλλοι υποστηρίζουν πως θα κριθεί χαμηλό το τίμημα και θα απορριφθεί. Η αλήθεια είναι πως είτε 1,40 ευρώ ή 1,60 ευρώ για παράδειγμα δε κάνει και μεγάλη διαφορά. Άλλοι εκφράζουν απορίες γιατί η ιταλική τράπεζα να θελήσει να αποκτήσει μία τέτοια μειοψηφική συμμετοχή σε ελληνική τράπεζα. Η στήλη θεωρεί θετικό το ενδιαφέρον και πιστεύει πως δίνει μία προοπτική στον κλάδο συνολικά. Μία στρατηγική συνεργασία μπορεί να ξεκινήσει και με ανοικτό το πεδίο για περαιτέρω «σύσφιξη» σχέσεων. Με άνοδο 0,79% έκλεισε η μετοχή.

ΔΕΗ: Ανοδικά σήμερα η μετοχή (+2,21%), αλλά συνεχίζει να κινείται μεταξύ 9 και 10 ευρώ, χωρίς να παραβιάζει ούτε το ένα νούμερο, ούτε το άλλο. Πριν από δύο χρόνια ήταν πάλι στα 9 ευρώ και δεν είχε ούτε ENEL, ούτε διεκδικούσε τον Κωτσόβολο.

ΕΛΠΕ: Ξεχώρισε και αυτή λόγω ανόδου (+1,78%).

MOTOR OIL: Επίσης μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν και είχε άνοδο 2,15%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Επανήλθαν οι πωλητές και έβγαλαν κάμποσα κομμάτια στα 294 ευρώ αλλά και στα 300 ευρώ. Είναι να απορείς που βρίσκονται τόσα κομμάτια σε μία εισηγμένη με ελάχιστη ελεύθερη διασπορά μετοχών. Στα 294 ευρώ και στο -4,55%.

INTRALOT: Λόγω της κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου και της απουσίας αδιάθετων η μετοχή σήμερα ενισχύθηκε 6,29% και έκλεισε στα 0,76 ευρώ. Ισοφάρισε το υψηλό του περασμένου Φλεβάρη και βάζει στόχο τα 0,82 ευρώ (κλείσιμο) ή τα 0,86 ευρώ (ενδοσυνεδριακό) που είχε γράψει πριν δύο χρόνια, αν κάνει τη διάσπαση.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης