Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά με τράπεζες και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά με τράπεζες και επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν με άνοδο. Θα επαναλάβουμε πως βλέπουμε μία πολύ καλή πορεία συσσώρευσης στα ξένα κοντά στα υψηλά τους. Δε μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτό που κάποιοι λένε, ότι κινούνται επιφυλακτικά. Αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τη δική μας αγορά, καθώς δεν έχει κάτι αρνητικό από το εξωτερικό. Το ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα θα είναι στα επιτόκια.

Πολύ καλά ξεκίνησαν οι τράπεζες και σήμερα, αφού οι αναλυτές συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές στόχους. Δυνατό ξεκίνημα και για τις 4 συστημικές. Με καλή άνοδο 0,5% περίπου και ο Γενικός Δείκτης. Σημειώνουμε πως έχει συμπληρώσει ο Γ.Δ. πέντε ανοδικές και συνεχίζει παρά το γεγονός ότι η Fitch δεν αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αργά ή γρήγορα η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάνω από τα 3 ευρώ η Πειραιώς με άνοδο κοντά στο 2%. Κέρδη άνω του 1% και για τις υπόλοιπες με την Alpha Bank να είναι λίγο πιο πίσω. Καλοί οι όγκοι συναλλαγών.

AMBROSIA CAPITAL: Σημαντική αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τις συστημικές από τον εξαιρετικό αναλυτή Osman Memisoglu. Για όλες δίνει σύσταση αγοράς και αυξάνει τιμές στόχους. Δίνει τα 1,90 ευρώ από 1,40 ευρώ για την ΑΛΦΑ, τα 2,05 ευρώ από 1,35 ευρώ για την ΕΥΡΩΒ, τα 7,95 ευρώ από 4,45 ευρώ για την ΕΤΕ και τα 3,95 ευρώ από 1,60 ευρώ για την ΠΕΙΡ. Η Alpha Bank με την Πειραιώς έχουν το χαμηλότερο δείκτη αποτίμησης προς ενσώματα ίδια κεφάλαια 0,57x και 0,59x φορές αντίστοιχα. Η Eurobank έχει 0,76x και η Εθνική 0,80x (για το 2023). Δηλαδή παρά το ράλι η ΠΕΙΡ έχει ακόμα μεγάλο περιθώριο ανόδου.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δείχνει και στο σημερινό ξεκίνημα διαθέσεις για υψηλότερα. Ξεκίνησε με καλό όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια και στα 1,97 ευρώ με άνοδο 1,13%. Νομίζουμε πως δικαιούται ένα δυνατό ξέσπασμα, ανάλογο με αυτό που έχουν κάνει άλλες μετοχές που έχουν μείνει πίσω.

QUEST: Είναι κοντά στα υψηλά της και ξεκίνησε με άνοδο 2,44%, αλλά πάλι νομίζουμε πως σε σύγκριση με άλλες του κλάδου υστερεί σε απόδοση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (απάντηση): Τι να πούμε εμείς γι’ αυτή τη μετοχή. Την (παρ)ακολουθεί η στήλη από εξαιρετικά χαμηλά και μας έδωσε τρομερή κίνηση. Την αφαιρέσαμε από τις επιλογές μας, καθώς η αγορά ανέβαινε, αλλά η δυναμική της φαινόταν και φαίνεται ακόμα. Άμα υπάρχει όραμα και διάθεση να δημιουργήσεις ένα τεράστιο όμιλο, κάποια στιγμή θα σε δουν και τα μεγάλα πορτοφόλια. Κάποτε γράφαμε πως προτιμούσαν οι επενδυτές τη ΔΕΗ λόγω δείκτη net debt /EBITDA και η συγκεκριμένη είχε πολύ χαμηλότερο δείκτη και δεν την κοίταγαν. Τώρα την έχει αφήσει μίλια πίσω.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Τελευταία στιγμή μάλλον αποφάσισαν να δημοσιεύσουν τη δημόσια πρόταση και όπως είχε γράψει το ΒΝ δε θα δούμε εντολή. Αναφέρεται πως δεν προτίθεται να αγοράζει μετοχές μέσω του χρηματιστηρίου. Άρα όσοι θέλουν θα πρέπει να τις παραδώσουν.

LAVIPHARM: Προφανώς και τώρα όλοι βλέπουν την άνοδος της μετοχής, τους βελτιωμένους όγκους συναλλαγών, τη συνεχή διαπραγμάτευση και σημειώνουν την υπεραπόδοση κ.α. Για φανταστείτε να ακούγαμε όλους αυτούς και να μη γινόταν η αύξηση και να ήταν ακόμα Επιτήρηση με 2 πράξεις όλη μέρα! Η εταιρεία έχει αλλάξει σελίδα, η τιμή της μετοχής είναι σημαντικά υψηλότερη από την τιμή της αύξησης και αναμένουμε να δούμε και την εξέλιξη των κερδών. Προφανώς και το καλό κλίμα έχει βοηθήσει, αλλά αν ήταν Επιτήρηση ελάχιστοι θα την «πρόσεχαν».

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μετά το ξέσπασμα, συσσωρεύει στο ξεκίνημα οριακά υψηλότερα. Στα 5,19 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης