Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Ambrosia Capital, βλέπει άνοδο από 19% - 35%

Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Ambrosia Capital, βλέπει άνοδο από 19% - 35%
Η βελτίωση της απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων θα οδηγήσει τις αποτιμήσεις υψηλότερα
Σχετικά Άρθρα
Τη θετική της στάση για τις 4 ελληνικές τράπεζες επαναλαμβάνει η Ambrosia Capital, σημειώνοντας πως ο κλάδος έχει καταγράψει ισχυρές επιδόσεις από την αρχή του έτους λόγω της βελτίωσης των θεμελιωδών μεγεθών με αιχμή του δόρατος τα καθαρά έσοδα από τόκους λόγου του περιβάλλοντος υψηλότερων επιτοκίων σε συνδυασμό με την ποιότητα του ενεργητικού η οποία έχει βελτιωθεί.
Η υποχώρηση του φυσικού αερίου μείωσε την πίεση στα δημοσιονομικά ισοζύγια αναφέρει ο αναλυτής της Ambrosia Capital, Osman Memisoglu, και ενόψει των εκλογών και στήριξε το διαθέσιμο εισόδημα στην Ευρώπη που είναι πάντα σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό.
Με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών και τη νίκη της Ν.Δ. αναμένεται μία μονοκομματική κυβέρνηση μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών στις 25 Ιουνίου. Επίσης η χώρα αναμένεται να ανακτήσει επενδυτική βαθμίδα.
Η Ambrosia διατηρεί σύσταση αγοράς και για τις 4 συστημικές και αυξάνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,90 ευρώ από 1,40 ευρώ προηγουμένως με άνοδο 19,3% από την τρέχουσα των 1,5935 ευρώ, για τη Eurobank δίνει τα 2,05 ευρώ από 1,35 ευρώ προηγουμένως, με άνοδο 35% από την τρέχουσα τιμή των 1,5150 ευρώ, για την Εθνική τα 7,95 ευρώ από 4,45 ευρώ προηγουμένως με άνοδο +33% από την τρέχουσα των 5,99 ευρώ ενώ για την Πειραιώς τα 3,95 ευρώ από 1,60 ευρώ προηγουμένως με άνοδο +32% από την τρέχουσα τιμή των 2,99 ευρώ.
Καταλύτες για τις ελληνικές τράπεζες σε αυτό το ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον είναι:
Η ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους λόγω των υψηλότερων επιτοκίων που οδηγούν την απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων στο 13,2% το 2023 και στο 11,7% το 2024 η ισχυρή ενίσχυση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων που υποστηρίζει την περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η πληρωμή μερίσματος από το νέο έτος.
Πιστεύει πως το περιβάλλον είναι θετικό για όλες τις συστημικές τράπεζες. Περιμένει πως θα υπάρξουν περισσότερες καταθέσεις με την Πειραιώς και την Εθνική να υπεραποδίδουν έναντι της Alpha Bank και της Eurobank. Αρέσει επίσης στην Αmbrosia το υψηλότερο μερίδιο των ελληνικών δραστηριοτήτων της Πειραιώς και της Εθνικής σε ένα έτος όπου η προσδοκία για επενδυτική βαθμίδα θα βελτιώσει το κλίμα για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.
Ambrosia.jpg
Όλες οι τράπεζες στις τηλεδιασκέψεις για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου είπαν πως θα ξεκινήσουν διανομές μερισμάτων το 2024 από τα κέρδη του 2023. Σημειώνει πάντως πως η Eurobank είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις εγχώριες ομοειδείς καθώς έλαβε έγκριση από τον SSM για επαναγορά του μεριδίου που έχει το Υπερταμείο. Περιμένει πως Eurobank και Εθνική θα προσφέρουν τις υψηλότερες μερισματικές αποδόσεις με 4,5% και 4,3% αντίστοιχα.
ΧΑ_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης