Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μετά το πάρτι, στάση για ανάσες – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μετά το πάρτι, στάση για ανάσες – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μία φυσιολογική διόρθωση είδαμε σήμερα, αλλά οι αγοραστές έδειξαν και πάλι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τυχόν μεγάλες υποχωρήσεις. Έτσι κάποιες μετοχές όπου κινήθηκαν πιο έντονα χαμηλότερα αντιμετωπίστηκαν ως ευκαιρία για τοποθετήσεις με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. προς το τέλος της συνεδρίασης να περιορίσει τις απώλειες, αλλά τελικά να κλείσει στο -0,90% λόγω κάποιων κινήσεων στις τελικές δημοπρασίες. Αν εξαιρέσει κάποιος τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, οι τράπεζες ήταν αρνητικές έως και κατά 2,07%, για να κλείσει τελικά ο δείκτης στο -1,97%. Καλό ενδιαφέρον και σήμερα για μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε Alpha Bank και Eurobank οι μεγαλύτερες πιέσεις. Η ΑΛΦΑ έκλεισε στο χαμηλό ημέρας. Άνω του 2% η πτώση και των δύο και οριακά κάτω από 2% η πτώση για την ΕΤΕ. Και πάλι με καλύτερη συμπεριφορά η ΠΕΙΡ και με απώλειες μόλις 0,57%.

ΔΕΗ: Με καλή συμπεριφορά και σήμερα και έκλεισε με οριακή άνοδο.

ΟΛΠ: Με 27% απόδοση από την αρχή του έτους δε λες ότι έχει κάνει και ράλι. Κρατήθηκε πάνω από τα 20 ευρώ και έκλεισε με άνοδο 0,25%.

ΕΧΑΕ: Μέχρι χθες είχε άνοδο 70% από την αρχή του έτους. Δε νομίζουμε πως έδωσε κάποιος σημασία στα αποτελέσματα, άλλωστε καλά ήταν, με εξαίρεση το κόστος μισθοδοσίας. Νομίζουμε ότι έγινε μία φυσιολογική διόρθωση λόγω υπεραπόδοσης και θέλουμε να δούμε στις επόμενες συνεδριάσεις τη συμπεριφορά της πέριξ των 5-5,10 ευρώ. Η επενδυτική βαθμίδα είναι εδώ ο καταλύτης. Στα 5,12 ευρώ και στο -3,21% με όγκο 231 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Έχει βελτιωμένη συμπεριφορά εσχάτως. Βέβαια παραλίγο να κινδυνεύσουν τα 6 ευρώ, αλλά διαγραμματικά φώναζε η μετοχή, βοήθησε και συνολικά η περίοδος και πλέον είναι στα 6,80 ευρώ. Με απώλειες 0,73% μόλις σήμερα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Δυνατή κίνηση από τις μετοχές του κλάδου. Νέα ιστορικά για Profile και Austriacard, συνέχισε ανοδικά η Performance.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Λίγες μέρες πριν η Intrakat ανακοίνωσε πως με απόφαση δικαστηρίου υποχρεώνεται η εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας» να καταβάλει στη Rural Connect εντόκως το ποσό των 25,4 εκατ. ευρώ. Πολύ σημαντική εξέλιξη. Η Intrakat έχει ποσοστό 70% στη Rural Connect. Το υπόλοιπο 30% το έχει η Intracom, η οποία όμως δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση. Με βάση την απόφαση κάπου 7,5 εκατ. ευρώ της αναλογούν. Με ήπια άνοδο σήμερα η μετοχή.

PROFILE: Απίστευτη κίνηση. Μήνες πολλούς βέβαια η μετοχή παραδίδει μαθήματα χρηματιστηριακής συμπεριφοράς. Άμα υπάρχει όραμα… Πάνω από τα 92 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και νέα ιστορικά υψηλά έγραψε σήμερα η μετοχή. Στα 3,79 ευρώ και στο +6,16%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν πάει λίγο πιο πάνω και σπάσει μία ισχυρή αντίσταση που έρχεται από το 2007 θα δούμε τρομερή διαφυγή. Είναι και η συγκεκριμένη μέσα στις περιπτώσεις που αναφέραμε λίγες συνεδριάσεις πριν για τα διαγράμματα δηλαδή που πάνε να σχηματίσουν «κούπα». Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι μπορεί να δει τα 15 ευρώ. Στα 8,30 ευρώ έκλεισε σήμερα.

INTRALOT: Φαίνεται πως τελειώνει ο πωλητής. Τα μάζεψαν με όμορφο τρόπο τα κομμάτια λίγο πάνω από τα 0,60 ευρώ σήμερα και έκλεισε στα 0,61 ευρώ. Εστιάζει στις αγορές με καλύτερα περιθώρια η διοίκηση και φεύγει από εκείνες που δεν έχουν καλά. Το ετησιοποιημένο EBITDA ήταν 130 εκατ. ευρώ και περιμένει πως φέτος θα πάει ακόμα καλύτερα είπε στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγο. Εστιάζει στην αναδιάρθρωση των ομολόγων.

CENERGY: Και ξανά σε νέα ιστορικά υψηλά.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σε εξέλιξη ο σχηματισμός κούπας στη μετοχή. Σε υψηλά 15 ετών η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης