Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Υπό πίεση η ΕΧΑΕ μετά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αλλά έχει σημαντική υπεραπόδοση το 2023

tags :
Υπό πίεση η ΕΧΑΕ μετά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αλλά έχει σημαντική υπεραπόδοση το 2023
Αναλυτές πάντως εστιάζουν στο αποτέλεσμα των εκλογών το οποίο μπορεί να φέρει σταθερή κυβέρνηση και επενδυτική βαθμίδα
Σχετικά Άρθρα
Υπό πίεση βρέθηκε από το ξεκίνημα της συνεδρίασης η μετοχή της ΕΧΑΕ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.
Τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές εντός των εκτιμήσεων με τα καθαρά κέρδη να είναι περίπου όσα τα περσινά, αλλά στα περσινά υπήρχε όφελος λόγω φορολογίας 600 χιλ. ευρώ.
Από την άλλη η αύξηση στα έξοδα προσωπικού συνεχίστηκε και σε αυτό το τρίμηνο.
Αναλυτές πάντως εστιάζουν στο αποτέλεσμα των εκλογών το οποίο μπορεί να φέρει σταθερή κυβέρνηση και επενδυτική βαθμίδα που με τη σειρά της θα φέρει re-rating στις ελληνικές αποτιμήσεις.
Έως κάποιο βαθμό το είδαμε στις τελευταίες συνεδριάσεις και στη συνολική αποτίμηση του Χ.Α. η οποία από τα 78 δισ. ευρώ που ήταν πριν τις εκλογές έχει πάει στα 83,4 δισ. ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο.
Η μετοχή έκλεισε στα 5,12 ευρώ με απώλειες 3,21% στα χαμηλά της ημέρας, με όγκο 231 χιλ. τεμάχια
Σημειώνεται πως στα τρέχοντα επίπεδα και λίγο πιο κάτω η περιοχή αποτελούσε ισχυρή αντίσταση την οποία διέσπασε λίγες μέρες πριν και τώρα την ακουμπάει και μένει να φανεί αν θα την επιβεβαιώσει ως στήριξη.
Σημειώνεται επίσης πως η μετοχή από την αρχή του έτους έχει άνοδο 70% καταγράφοντας απόδοση ανώτερη από αυτή της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης