Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: Αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία

Κατρίνης: Αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία
Βασικά σημεία συνέντευξης του βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου
Τη Νέα Δημοκρατία προσδιόρισε ο μεγάλη αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.
Ειδικότερα, σε σχέση με την αύξηση των ποσοστών του και το ενδεχόμενο να καταστεί το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:
Λίγες ώρες τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ορισμένοι «προεξοφλούσαν» ότι το ΠΑΣΟΚ θα είχε μονοψήφιο ποσοστό και ότι ο πολιτικός συσχετισμός μας με τα άλλα κόμματα θα ήταν αρνητικός.
Όλοι αυτοί διαψεύστηκαν από τους πολίτες, οι οποίοι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, δίνοντάς μας θετική ψήφο.
Αυτή τη στιγμή απαιτείται μια αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ, η οποία δια στόματος του αντιπροέδρου της τονίζει ότι θα «σαρώσει» τα πάντα.
Στόχος μας είναι να αυξήσουμε περαιτέρω τα ποσοστά μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε αυτό τον στόχο: της αξιόπιστης και δυναμικής αντιπολίτευσης
Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έμπαινε σε συγκυβέρνηση, στην οποία θα ηγούνταν είτε ο κ. Μητσοτάκης, είτε ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα, θέσαμε ενώπιον του ελληνικού λαού την προγραμματική μας ατζέντα και τις συγκεκριμένες μας προτάσεις, όπως, μεταξύ άλλων, αυτές για την προστασία της κύριας κατοικίας, προτάσεις που είχαν σημαντικές διαφορές από τις πολιτικές που εφάρμοσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.
Δεν ακούσαμε κουβέντα από τον κ. Μητσοτάκη για την προστασία της κύριας κατοικίας, ενώ ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.
Κουβέντα δεν ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη για το αν θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, όπως διατείνονταν πριν τις εκλογές του 2019 ή για την επαναφορά του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, κύριος πολιτικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ παραμένει μια αλαζονική ΝΔ και οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη.
Η αντίθεσή μας σε όλα αυτά δε γίνεται με κραυγές, διαμαρτυρίες, δήθεν ‘’ανένδοτους’’ και αποχωρήσεις από κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή.
Όλες αυτές οι τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες και αποτιμήθηκαν αρνητικά στις εκλογές.

Για τα εθνικά θέματα ο Ηλείος βουλευτής υπογράμμισε:

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε επανειλημμένα από τον κ. Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει εντός της Βουλής ότι η μοναδική διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.
Ζητήσαμε δηλαδή την επιβεβαίωση της πάγιας εθνικής θέσης, από το 1974 ως σήμερα, έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Την ίδια στιγμή, χωρίς σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, διαβάζουμε για μυστικές συναντήσεις συμβούλων Μητσοτάκη και Ερντογάν, με ατζέντα που δεν είναι γνωστή.
Για τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τα κόμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν στην προεκλογική περίοδο με σαφήνεια για να γνωρίζουν οι πολίτες τις θέσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης