Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζεται σε ΑΑ η αξιολόγηση της Ιρλανδίας - Σταθερό το outlook

S&P: Αναβαθμίζεται σε ΑΑ η αξιολόγηση της Ιρλανδίας - Σταθερό το outlook
Η Standard & Poor’s αναβαθμίζει την Ιρλανδία
Σχετικά Άρθρα
Σε «ΑΑ» (από «ΑΑ-») αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας η Standard & Poor’s, ορίζοντας σε σταθερές -από θετικές- τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει πως το σταθερό outlook αντικατοπτρίζει την προσδοκία ότι το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας θα συνεχίσει να μειώνεται, αντανακλώντας την ανθεκτικότητα της οικονομικής ανάπτυξης και των δημοσιονομικών της επιδόσεων τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.
Η σταθερή αύξηση των φορολογικών εσόδων και η απόσυρση των προσωρινών κοινωνικών μέτρων θα στηρίξουν την Ιρλανδία στο να συνεχίσει να καταγράφει δημοσιονομικά πλεονάσματα την περίοδο 2023-2026. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους έτσι ώστε να πέσει κάτω από το 60% του ΑΕΠ το 2024, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.
Η Ιρλανδία ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα Sovereign Wealth Fund, εν μέρει για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εξάρτησης από εταιρικούς φόρους. «Θεωρούμε αυτή τη φιλοδοξία (…) ως υποστηρικτική για τη συγκράτηση του χρέους».
«Αναμένουμε ότι η οικονομία να αναπτυχθεί κατά 2,0% το 2023, από 6,2% για το 2022. Οι χαμηλότερες παγκόσμιες τιμές ενέργειας και η οικονομική δραστηριότητα θα συμβάλουν στη μείωση της ανάπτυξης, αν και ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός στο 5,3%. το 2023. (…)
Οι αξιολογήσεις μας στην Ιρλανδία υποστηρίζονται από τα υψηλά επίπεδα εισοδήματος της χώρας, την ανοικτή, παραγωγική και διαφοροποιημένη οικονομία· το μορφωμένο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και τα υγιή δημογραφικά στοιχεία. Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν επίσης το ιστορικό συνετών, ευέλικτων και προβλέψιμων οικονομικών πολιτικών, οι οποίες ενίσχυσαν την οικονομική ανθεκτικότητα».
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις για την Ιρλανδία:
Image
ImageImageImage
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης