Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου στην Ευρώπη - Μέλη του SPD καλούν τον Scholz να προωθήσει άμεσα ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό

Γερμανία: Κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου στην Ευρώπη - Μέλη του SPD καλούν τον Scholz να προωθήσει άμεσα ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό
Καλούμε την καγκελάριο, μαζί με τη Γαλλία, να ζητήσει την υποστήριξη της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Ινδονησίας ως μεσολαβητές για μια έγκαιρη κατάπαυση του πυρός, τονίζουν οι συντάκτες της επιστολής
Σχετικά Άρθρα
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz έλαβε ανοιχτή επιστολή η οποία τον καλεί να προωθήσει διαπραγματεύσεις για ειρήνευση στην Ουκρανία, η οποία γράφτηκε από τον γιο του πρώην καγκελαρίου Willy Brandt, τον ιστορικό και σοσιαλδημοκράτη Peter Brandt, και στη συνέχεια υποστηρίχθηκε από 200 μέλη του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο 1 Απριλίου 2023.
Μια επιστολή που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 32 Μαρτίου απευθυνόμενη στον Scholz κάνει λόγο για την ανάγκη προώθησης των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Η επιστολή, που γράφτηκε από τον ιστορικό του γιου του Brandt, Peter Brandt, υπογράφηκε μεταξύ άλλων από τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση και τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία Günther Verheugen , τον πρώην συμπρόεδρο του SPD Norbert Walter-Borjans και τον πρώην πρόεδρο της Bundestag, Wolfgang Thierse.
Η εν λόγω έκκληση υπογράφηκε επίσης από περισσότερα από 200 άλλα μέλη του SPD.
"Ο κίνδυνος κλιμάκωσης των εχθροπραξιών αυξάνεται καθημερινά.
Η σκιά ενός πυρηνικού πολέμου βρίσκεται πάνω απο την Ευρώπη .
Αλλά ο κόσμος δεν πρέπει να διολισθήσει σε έναν νέο Μεγάλο Πόλεμο.
Ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη", επισημαίνεται στην επιστολή, με τίτλο "Δημιουργήστε ειρήνη"..
Οι συντάκτες της έκκλησης επισημαίνουν ότι η πλειονότητα των Γερμανών πολιτών δεν υποστηρίζει την ατελείωτη αναπαραγωγή της βίας στο μέτπο των εθροπραξιών.
«Καλούμε την καγκελάριο, μαζί με τη Γαλλία, να ζητήσει την υποστήριξη της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Ινδονησίας ως μεσολαβητές για μια έγκαιρη κατάπαυση του πυρός», τονίζουν οι συντάκτες της επιστολής.
Μόνο στην περίπτωση αυτή, όπως θα ειπωθεί παρακάτω, θα είναι δυνατό να εκπονηθεί μια ειρηνευτική πρωτοβουλία για μια κοινή ιδέα της ειρήνης στην Ευρώπη.
«Η ειρήνη μπορεί να συναφθεί μόνο βάσει του διεθνούς δικαίου και μόνο με τη Ρωσία», τονίζει η ανοιχτή έκκληση.
Οι συντάκτες αναφέρονται στα λόγια του πρώην καγκελαρίου Willy Brandt, σύμφωνα με τα οποία είναι απαραίτητο «να αντισταθούμε στο ρεύμα όταν αυτό προσπαθεί να χαράξει ξανά τη λάθος πορεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης