Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Βουτιά» 5,24% την εβδομάδα – Sell off στις τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Βουτιά» 5,24% την εβδομάδα – Sell off στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από 11 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, ήρθε και η πτώση. Και θα ήταν καλοδεχούμενη σε μεγαλύτερο βαθμό, αν δεν είχαμε και μία σειρά από γεγονότα που χάλασαν κάπως το κλίμα. Τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Όπως και να έχει ο συνετός επενδυτής είχε αυξήσει ρευστότητα και τώρα μπορεί να ψάχνει ευκαιρίες. Η αγορά ξεκίνησε με μεγάλη πτώση και ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές. Κάποια στιγμή τα ευρωπαϊκά από το -2% πήγαν προς το -1% αλλά μετά άνοιξε η Wall Street και πήγαν πάλι προς τα χαμηλά τους όπως και εμείς.

Μεγάλη η πίεση στις τράπεζες και συνολικά ο τζίρος ήταν υψηλός. Πίεση και σε Motor Oil, EΛΧΑ, Jumbo, Lamda και άλλες, μικρές και μεγάλες. Ελάχιστες μετοχές έκλεισαν με άνοδο, ακόμα πιο λίγες ξεχώρισαν. Μεταξύ αυτών ο ΟΠΑΠ και η Cenergy. Ο Γ.Δ. έχασε 5,24% σε εβδομαδιαία βάση και 2,49% σήμερα. Η ετήσια άνοδος περιορίστηκε στο 13,60%.

DBRS: Το βράδυ θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της, αλλά δεν αναμένεται να μας δώσει επενδυτική βαθμίδα με τέτοια αβεβαιότητα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης ήταν την περασμένη Παρασκευή στις 918 μονάδες περίπου και σήμερα έκλεισε στις 793,34 μονάδες με απώλειες 5,61%. Η ΑΛΦΑ στο -6,18% και στα 1,20 ευρώ με τζίρο 17 εκατ. ευρώ περίπου. Η ΕΤΕ στα 4,5630 ευρώ με απώλειες 5,94% με τζίρο 12,2 εκατ. ευρώ. Απώλειες 5,32% για ΕΥΡΩΒ και 4,62% για ΠΕΙΡ που έκλεισε κάτω από τα 2 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Από τα βαριά χαρτιά, ο συγκεκριμένος τίτλος είχε σήμερα την καλύτερη συμπεριφορά. Δεν έχει την απόδοση της αγοράς και δημοσιεύει αποτελέσματα στις 15 Μαρτίου. Λογικά θα δούμε συνολική διανομή στους μετόχους 1,10 ευρώ τουλάχιστον και EBITDA 720 εκατ. ευρώ ή και παραπάνω, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές. Εκτός και αν σήμερα προεξοφλούσαν οι αγοραστές κάτι ακόμα καλύτερο. Στα 14,73 ευρώ και στο +1,52% με όγκο 490 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Από εδώ, από τα 13,48 ευρώ που έκλεισε δηλαδή και μέχρι λίγο κάτω από 13 ευρώ, θεωρούμε πως είναι πρόκληση η μετοχή. Λίγο κάτω από τα 13 ευρώ έχει τεράστια στήριξη.

CENERGY: Αισιόδοξο το μήνυμα της διοίκησης στην τηλεδιάσκεψη για βιώσιμη κερδοφορία που φέρνει το υψηλό ανεκτέλεστο. Εξαιρετική η συμπεριφορά σήμερα της μετοχής στο ταμπλό. Στα 3,89 ευρώ και στο +0,91%.

VIOHALCO: Αισιόδοξη και εδώ η διοίκηση για το 2023 και περιμένει μείωση του καθαρού δανεισμού λόγω χαμηλότερων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης. Το 2023 θέλει να βάλει τη Noval στο χρηματιστήριο μέσω έκδοσης νέων μετοχών, αλλά θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά. Απώλειες 2,12% και κλείσιμο στα 4,39 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δυστυχώς εδώ, όσο απότομη ήταν η άνοδος, άλλο τόσο απότομη ήταν και η πτώση. Πήγε από τα 0,50 ευρώ στα 0,70 ευρώ και πάει να γυρίσει σχεδόν εκεί από όπου ξεκίνησε. Έγραψε χαμηλό στα 0,53 ευρώ αν και έκλεισε στα 0,5580 ευρώ. Ο όγκος βέβαια εξαιρετικά χαμηλός και καμία σχέση με τον όγκο που έκανε στην άνοδο.

LAVIPHARM: Καλή η συμπεριφορά σήμερα της μετοχής, αλλά στο τέλος μας τα χάλασε. Κατέγραφε άνοδο στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και τελικά έκλεισε με απώλειες 1,03%. Πέρασε μάλλον χωρίς να σχολιαστεί όπως θα έπρεπε η ανακοίνωση του οικονομικού ημερολογίου. Θα δώσει μία πρώτη ενημέρωση για τα ετήσια αποτελέσματα στις 15 Μαρτίου και όπως μαθαίνουμε αυτή είναι η πρόθεση της διοίκησης πλέον, να δίνει δηλαδή γρήγορη ενημέρωση στους μετόχους. Η ετήσια ενημέρωση θα γίνει στις 11 Μαΐου και νωρίτερα λίγο (4/5) θα έχει δώσει ενημέρωση και για το πρώτο τρίμηνο. Προφανώς η διοίκηση όταν θα ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα θέλει να έχει και τα νούμερα του τριμήνου, για να δείξει το όφελος από το διαδερμικό που απέκτησε από τους βασικούς μετόχους.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Το λες και κατόρθωμα το σημερινό. Έκλεισε με άνοδο 0,49% και με σχετικά καλές συναλλαγές. Μαζεύτηκαν πολλά κομμάτια. Στα 4,14 ευρώ με την αποτίμηση στα 181 εκατ. ευρώ.

FRIGOGLASS: Απώλειες 11,63% και πάλι με μεγάλο όγκο.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης