Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Cenergy: Αισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια – Βιώσιμη κερδοφορία προσφέρει το υψηλό ανεκτέλεστο

Cenergy: Αισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια – Βιώσιμη κερδοφορία προσφέρει το υψηλό ανεκτέλεστο
Ο όμιλος εμφάνισε κέρδη 60 εκατ. ευρώ και η μετοχή σήμερα παρά τη μεγάλη πτώση της αγοράς κινείται σταθεροποιητικά και είναι στα 3,8550 ευρώ.
Σχετικά Άρθρα

Προοπτική βιώσιμης κερδοφορίας με διατήρηση της μερισματικής πολιτικής που ξεκινάει φέτος, δίνει το υψηλό ανεκτέλεστο (πάνω από 2 δισ. ευρώ) της Cenergy, ανέφερε πριν από λίγο ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Αλέξανδρος Μπένος.
Το μήνυμα της χρήσης είναι ξεκάθαρο, είπε ο κ.Μπένος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης και είναι ισχυρή κερδοφορία με turnaround από τον κλάδο των σωλήνων.
Παράλληλα τόνισε πως το 2022 καταγράφθηκε αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ οι οποίες έχουν πλέον το 18,4% των συνολικών πωλήσεων από 2,4% το 2021, ενώ μπήκε δυναμικά και η αγορά της Αυστραλίας την οποία θεωρεί η διοίκηση της Cenergy σημαντική,
Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε στα 438 εκατ. ευρώ λόγω των μεγάλων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, αλλά φέτος αναμένεται να υποχωρήσει καθώς θα υπάρξει κανονικοποίηση στο κεφάλαιο κίνησης και θα είναι στο 10-11% του τζίρου.
Για τα δύο επόμενα χρόνια τρέχει επένδυση 80 εκατ. ευρώ που θα διπλασιάσει την παραγωγική δυνατότητα στο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων.
Συνολικά ανά έτος μαζί με άλλες επενδύσεις το ποσό θα ανέλθει στα 80 εκατ. ευρώ.
Για τη συνεργασία με την Orsted σημείωσε πως οι συνομιλίες συνεχίζονται και αυτό είναι το θετικό, αλλά δεν έχει κάποια ημερομηνία να δώσει η διοίκηση.
Ερωτώμενη η διοίκηση αν μπορεί να δώσει εκτίμηση για τα EBITDA του 2023 απάντησε πως δεν είναι στην τακτική της αλλά τόνισε πως η πορεία τα τελευταία χρόνια και ο ρυθμός αύξησης δίνουν μία αίσθηση ώστε να κάνει κάποιος μία πρόβλεψη.
Η διοίκηση εμφανίστηκε αισιόδοξη για τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας πως χτίζει στρατηγικές συνεργασίες και πως το όνομα και η έρευνα που έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια αποδίδουν, ώστε να είναι μεταξύ των βασικών διεκδικητών μεγάλων έργων έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να δίνει προσφορές που έχουν καλύτερο περιθώριο.
Για την έκταση που έχει αγοράσει και είναι το παλιό εργαστάσιο της Πετζετάκης, σημείωσε πως θα γίνουν εκεί συγκεκριμένα έργα καλωδίων χαμηλής τάσης όπως fiber.
Ο όμιλος εμφάνισε κέρδη 60 εκατ. ευρώ και η μετοχή σήμερα παρά τη μεγάλη πτώση της αγοράς κινείται σταθεροποιητικά και είναι στα 3,8550 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης