Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης για Κεραμέως: Έχει επιδείξει έφεση στα ψέματα - Δεν κατόρθωσε να κάνει τηλεκπαίδευση της προκοπής

Φίλης για Κεραμέως: Έχει επιδείξει έφεση στα ψέματα - Δεν κατόρθωσε να κάνει τηλεκπαίδευση της προκοπής
«Η κα Κεραμέως μίλησε έτσι, επειδή προχτές επεσήμανα ότι δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά για μια μέρα (!) να κάνουν τηλεκπαίδευση», ανέφερε ο Ν. Φίλης
Σχετικά Άρθρα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ήταν υπέρ της τηλεκπαίδευσης, ως έκτακτο εργαλείο σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο. Με την επισήμανση πως ούτε κατά προσέγγιση δεν υποκαθιστά το μάθημα στην τάξη, με το δάσκαλο και τον καθηγητή ανάμεσα στους μαθητές», τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του κόμματος, Ν. Φίλης, κατηγορώντας την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, ότι ψεύδεται.
Όπως δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Φίλης, «άκουσα το πρωί στο Σκάι την κα Κεραμέως, να λέει ένα ακόμα από τα πολλά ψέματα στα οποία έχει επιδείξει έφεση. Αυτή τη φορά δεν ήμουν μόνο (υποτίθεται) «κατά της τηλεκπαίδευσης», αλλά επίσης «αν υπηρετούσα υπουργός Παιδείας μέσα στην πανδημία τα παιδιά θα είχαν μείνει έξι και εφτά μήνες στο σκοτάδι». Υπολόγισε και το διάστημα! Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν (το αγνοούν ίσως μόνο οι δημοσιογράφοι Οικονόμου και Παυλόπουλος, αφού δεν την αντέκρουσαν) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ήταν υπέρ της τηλεκπαίδευσης, ως έκτακτο εργαλείο σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο»

Η Κεραμέως δεν κατόρθωσε καν να επιδοτήσει την αγορά υπολογιστή

«Ποιος με συκοφαντεί λοιπόν με αυτό το απίθανο ψέμα;», συνέχισε ο κ. Φίλης και ανέφερε «η υπουργός που δεν κατόρθωσε να κάνει τηλεκπαίδευση της προκοπής: παρέδωσε τα προσωπικά δεδομένα άνω του ενός εκατομμυρίου μαθητών και καθηγητών σε εταιρίες έξω από τη χώρα, αποδεδειγμένα, δεχόμενη πολλαπλές γραπτές επιπλήξεις από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Δεν οργάνωσε πραγματική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς, σε αυτό το έκτακτης φύσης εργαλείο που λειτουργεί τελείως διαφορετικά από το μάθημα μέσα στην τάξη. Δεν κατόρθωσε καν να επιδοτήσει την αγορά ταμπλέτας και υπολογιστή, παρά με ψίχουλα και όταν η τηλεκπαίδευση έπαψε! Με αποτέλεσμα να αναλάβουν το κόστος οι οικογένειες. Ποιος γονιός τα ξεχνά όλα αυτά;».

Η Κεραμέως μίλησε έτσι επειδή πρότεινα να χαρούν το χιόνι

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η υπουργός Παιδείας «μίλησε έτσι, επειδή προχτές επεσήμανα ότι δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά για μια μέρα (!) να κάνουν τηλεκπαίδευση. Ας χαρούν το χιόνι, πρότεινα, όπως χαίρονται ένα μαθητικό περίπατο όταν έχει καλό καιρό. Πάει πίσω με μια εκδρομή το μάθημά τους; Εξάλλου, με μια εντολή το προηγούμενο βράδυ, είναι αδύνατο στον εκπαιδευτικό να ετοιμάσει τηλε-μάθημα. Το ξέρει πολύ καλά η εκπαιδευτική κοινότητα, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Το αγνοούν μόνο όσοι εκδίδουν τα νυχτερινά «εντέλλεσθε».
Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έχουμε επαναλάβει τα παραπάνω τόσες φορές, που κουράζουμε τον κόσμο. Ας κρίνει ο ψύχραιμος αναγνώστης ποιος και γιατί ψεύδεται».

Περιμέναμε να αναφερθεί στα προβλήματα

«Περιμέναμε αντίθετα από την κα Κεραμέως να αναφερθεί στα μεγάλα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν την εκπαίδευση, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Για παράδειγμα, ακόμα δεν έχουν μονιμοποιηθεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη διετή δοκιμαστική θητεία τους. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση επιμένει ότι προϋπόθεση είναι η ψευδώνυμη αξιολόγησή τους, η οποία μάλιστα δεν γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης!», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης και κατέληξε λέγοντας πως «κατά τα άλλα, είναι ο… ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της «ήσσονος προσπάθειας»!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης