Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τον σχολικό εκφοβισμό - Διαρκώς μειούμενη η τηλεκπαίδευση λόγω λιγότερων κλειστών τμημάτων

Κεραμέως: Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τον σχολικό εκφοβισμό - Διαρκώς μειούμενη η τηλεκπαίδευση λόγω λιγότερων κλειστών τμημάτων
"Θα φέρω στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον σχολικό εκφοβισμό, αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει κομματικό χρώμα, έχει στόχο πώς θα θωρακίσουμε τα παιδιά μας", τόνισε η Ν. Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα
Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα (8/2) το νομοσχέδιο για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, ενώ το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 9/2 ανοίγει η πλατφόρμα για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το νομοσχέδιο, εξήγησε ότι «προβλέπει πρόσθετα μέτρα για να ενισχύσουμε την ασφάλεια των παιδιών από τη μάστιγα του μπούλινγκ, το σχολικό εκφοβισμό».
Ακόμη, η υπουργός άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέχει από τις εργασίες της Βουλής.
Όπως ανέφερε, «ο κ. Τσίπρας είπε ‘απέχουμε απ’ όλες τις ψηφοφορίες μέχρι τις εκλογές’. Δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε εκλογές, δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης, θα γίνουν εκλογές Απρίλιο ή Μάιο; Αν γίνουν Μάιο οι εκλογές, 4 μήνες θα έχουμε απεργούς πληρωμένους από τους Έλληνες πολίτες; Εγώ θα φέρω στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον σχολικό εκφοβισμό, αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει κομματικό χρώμα, έχει στόχο πώς θα θωρακίσουμε τα παιδιά μας». «Σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει; Τι μήνυμα στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσους τον ψηφίζουν» διερωτήθηκε.

Για τηλεκπαίδευση

«Ξεκινήσαμε με 37.000 τμήματα την πρώτη μέρα και χθες είχαμε 18.500 τμήματα κλειστά. Έχουμε διαρκώς μειούμενη τηλεκπαίδευση γιατί έχουμε διαρκώς μειούμενο αριθμό τμημάτων που είναι κλειστά» τόνισε η κα Κεραμέως, αναφερόμενη στα κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρία Barbara.
Η ίδια σημείωσε ότι «δεν ξέρω ευρωπαϊκό ανάλογο στην τηλεκπαίδευση. Δεν ξέρω άλλη χώρα, όπως σήμερα η Ελλάδα, που να μπορεί να μεταφέρει σε μισή ή μια ώρα τη διαδικασία, έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός».
Υπενθύμισε τέλος ότι «στην πανδημία ο κ. Φίλης ήταν αντίθετος στην τηλεκπαίδευση. Αν ήταν υπουργός Παιδείας, τα παιδιά μας για 6 – 7 μήνες θα ήταν στο σκοτάδι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης