Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Πέρασαν τα χειρότερα για τις επιχειρήσεις - Στις 48,8 μονάδες o PMI τον Ιανουάριο 2023

Ευρωζώνη: Πέρασαν τα χειρότερα για τις επιχειρήσεις - Στις 48,8 μονάδες o PMI τον Ιανουάριο 2023
Ο τελικός δείκτης PMI της S&P Global σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών στις 48,8 μονάδες τον Ιανουάριο

Η κάμψη στη μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αμβλύνθηκε τον Ιανουάριο 2023, υποδηλώνοντας ότι τα χειρότερα ίσως έχουν περάσει, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο τελικός δείκτης PMI της S&P Global σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών στις 48,8 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 47,8 του Δεκεμβρίου, συμβαδίζοντας με τις αρχικές εκτιμήσεις αλλά παραμένοντας και πάλι κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Ο δείκτης παραγωγής διαμορφώθηκε στις 48,9 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο και σημειώνοντας βελτίωση από τις 47,8 μονάδες του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η τιμή παραμένει για όγδοη συναπτή φορά κάτω από το όριο των 50 μονάδων.
«Αν και οι εταιρίες μεταποίησης στην ευρωζώνη συνέχιζαν να αναφέρουν μείωση της παραγωγής και επιδείνωση των παραγγελιών τους τον Ιανουάριο… η εικόνα είναι σημαντικά καλύτερη από τα χαμηλά επίπεδα που καταγράφηκαν τον περασμένο Οκτώβριο ενώ οδεύαμε προς τον χειμώνα», σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος στην S&P Global.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης