Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Η προσοχή στη FED – Συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Η προσοχή στη FED – Συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα περιμένουν οι αναλυτές
Οι αναλυτές περιμένουν πως η FED θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης και στο 4,75%
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή αύξηση της μεταβλητότητας και του τζίρου δείχνει πως σταδιακά οι επενδυτές αντλούν ρευστότητα μετά τα σημαντικά κέρδη του Ιανουαρίου, αλλά παράλληλα οι επιλεκτικές τοποθετήσεις συνεχίζονται και θεσμικά χαρτοφυλάκια χτίζουν θέσεις στα βαριά χαρτιά (π.χ. Eurobank).
Οι αναλυτές γίνονται σταδιακά πιο επιφυλακτικοί και περιμένουν αύξηση μεταβλητότητας λόγω των εκλογών, αν και βλέπουν πως για το σύνολο της χρονιάς υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για άνοδο παρά για πτώση.
Σήμερα το βλέμμα θα είναι στραμμένο στις ειδήσεις που βγαίνουν αναφορικά με την επικείμενη απόφαση της FED για τα επιτόκια, η οποία θα δημοσιευτεί το βράδυ.
Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση 25 μονάδες βάσης και το επιτόκιο να ανέλθει στο 4,75%.
Αύριο συνεδριάζει η ΕΚΤ με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση 50 μονάδες βάσης και να ανέλθει στο 3%.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια ανοδικό άνοιγμα.

Eurobank Equities
Σήμερα περιμένουμε μικτές τάσεις καθώς οι επενδυτική ψυχολογία παραμένει εξαρτημένη από τις ροές ενόψει της ανακοίνωσης της FED για τα επιτόκια.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα εστιάζοντας στην τάση των αγορών του εξωτερικού.

Piraeus Securities
Παραμένουμε θετικοί για την αγορά, με τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να προσφέρουν καλά σημεία εισόδου στις ελληνικές μετοχές.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχίζονται.

Beta
Ο Φεβρουάριο ξεκινάει με ένα ακόμη γύρο αυξήσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
Γι΄αυτό περιμένουμε επιφυλακτικό άνοιγμα σήμερα ενόψει της απόφασης της FED σήμερα το βράδυ.

Depolas
Σήμερα και αύριο στο επίκεντρο θα βρεθούν οι ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών, όπου πέραν των αναμενόμενων αυξήσεων στα επιτόκια θα αναζητηθούν λεπτομέρειες κυρίως για το πόσο κοντά είμαστε στην κορύφωση αυτών.
Υπενθυμίζουμε ότι για σήμερα το βράδυ από την FED αναμένεται αύξηση κατά 25μβ με το βασικό επιτόκιο να ανεβαίνει στο 4.75%, ενώ αύριο αναμένεται αύξηση 50μβ από την ΕΚΤ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,00%.
Πρωτίστως όμως εντός της συνεδρίασης σήμερα θα έχουμε τους δείκτες μεταποίησης της S&P Global για Ελλάδα, Ευρωζώνη και τις 4 μεγαλύτερες οικονομίες Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία. Παράλληλα, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί και στη αρχική μέτρηση του πληθωρισμού Ιανουαρίου της Ευρωζώνης.
Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ διατηρεί την ανοδική του ορμή με εναλλαγή των πρωταγωνιστών, αλλά συνεχίζουμε να συστήνουμε προσοχή βραχυπρόθεσμα.

Κύκλος
Ξεκινάει σήµερα 3ηµερο αποφάσεων για τις Κεντρικές Τράπεζες, σήµερα για την Federal, αύριο για την ΕΚΤ και µεθαύριο για την BoE µε την επενδυτική κοινότητα να στρέφει το βλέµµα της τόσο στις ανακοινώσεις για τα παρεµβατικά επιτόκια όσο και για τη ρητορική των Τραπεζιτών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης