Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 10% άνοδο ο Γενάρης - Αύξηση μεταβλητότητας, εκτίναξη τζίρου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 10% άνοδο ο Γενάρης - Αύξηση μεταβλητότητας, εκτίναξη τζίρου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μακάρι η χρονιά να έχει κι άλλους μήνες όπως ο Ιανουάριος. Φαίνεται πως αυξάνεται η μεταβλητότητα και μετά το January Effect και τα μεγάλα κέρδη, όλοι αναζητούν να βρουν τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν αποκλείεται να δούμε μία καλή διόρθωση και τη μεταβλητότητα να παραμένει αυξημένη μέχρι και τις εκλογές. Άλλωστε το σημείωναν δύο εκ των κορυφαίων χρηματιστηριακών στην Ελλάδα σήμερα, η NBG και η Piraeus. Το να αυξάνεις τη ρευστότητα όσο η αγορά ανεβαίνει δεν είναι λάθος επιλογή.

Η αυξημένη μεταβλητότητα έφερε και σημαντική αύξηση τζίρου σήμερα. Οι καθαρές συναλλαγές ξεπέρασαν τα 140 εκατ. ευρώ και ο συνολικός τζίρος τα 156 εκατ. ευρώ. Θεωρούμε πως έγινε και μία πρώτη διάθεση μετοχών στα ψηλά. Όμως πολλές διατήρησαν το ανοδικό momentum. Τελικά κλείσαμε με οριακές απώλειες 0,19%. Ο Ιανουάριος έδωσε άνοδο 10% στο Γ.Δ. και 20,7% στον τραπεζικό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μία έκθεση τη μέρα σχεδόν για τον κλάδο, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σήμερα ήταν η σειρά της Piraeus Securities να αυξήσει τις τιμές στόχους. Αυξημένη και εδώ η μεταβλητότητα, αλλά ακόμα και όταν η αγορά ήταν σε χαμηλά ημέρας ο δείκτης εδώ ήταν με αξιόλογη άνοδο. Ο δείκτης βρέθηκε σήμερα σε νέα υψηλά 35 μηνών και στις 773,31 μονάδες με άνοδο 1,81%. Εντυπωσιακή η Eurobank και η Alpha Bank, οι οποίες έκλεισαν με αξιόλογη άνοδο και μεγάλους τζίρους. Στην ΑΛΦΑ έγιναν πάνω από 18 εκατ. ευρώ και στην ΕΥΡΩΒ 14 εκατ. ευρώ. Στην ΕΤΕ έγιναν 17 εκατ. ευρώ και στην ΠΕΙΡ 10 εκατ. ευρώ. Με άνοδο η ΠΕΙΡ με μικρή υποχώρηση η ΕΤΕ. Ουσιαστικά αυτές κράτησαν σήμερα την αγορά ώστε να κλείσει με μικρές απώλειες. Αλλιώς θα πηγαίναμε σημαντικά χαμηλότερα.

JUMBO: Έπιασε τα 17 ευρώ και… ζαλίστηκε. Η Fidelity έχει μειώσει το ποσοστό της πλέον κάτω από 9%. Βγήκαν σημαντικές πωλήσεις στο τέλος και έκλεισε στα 16,48 ευρώ και στο -2,89%.

ΟΤΕ: Μεγάλες εντολές πώλησης και εδώ στο τέλος και έχασε 3,15% η μετοχή με τζίρο σχεδόν 19 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Βγήκαν και εδώ πωλητές. Λογική η κίνηση μετά το τεράστιο ράλι της μετοχής. Στα 23,70 ευρώ και στο -3,27%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έδωσε κάποιες απαντήσεις πάλι αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να πουλάει και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Όλα είναι στο τραπέζι απάντησε η εισηγμένη.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδρίασης σήμερα κατέγραψε αξιόλογη αντίδραση. Βέβαια πριν τις 5 πτωτικές είχε 7 συνεχόμενες ανοδικές. Στα 7,70 ευρώ και στο +5,48%.

ΑΔΜΗΕ: Ζαλίστηκε και αυτή φτάνοντας στα 2 ευρώ. Πάλι μεγάλος ο όγκος στη μετοχή. Έγραψε υψηλό στα 2,0350 ευρώ και χαμηλό στα 1,9140 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 1,9860 ευρώ με οριακές απώλειες 0,30 ευρώ και όγκο 2,12 εκατ. τεμάχια!

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Η μετοχή βιάζεται να πάει υψηλότερα και μάλλον όχι για να καλύψει το χρόνο που έχασε την ώρα που άλλες μετοχές έκαναν ράλι. Σκουπίζεται η προσφορά και υπάρχουν μεγάλες εντολές αγοράς. Μεγάλη η άνοδος από την αρχή του έτους και προφανώς σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα δικαιολογούν την κίνηση. Οργιάζουν οι φήμες στην αγορά. Για τη στήλη η συγκεκριμένη μετοχή ξεχώρισε τον Ιανουάριο με άνοδο άνω του 40%.

UNIBIOS: Πίεση δέχθηκε σήμερα η μετοχή. Ίσως να οφείλεται και στο μεγάλο κατά την ταπεινή μας άποψη τύπωμα μετοχών που θα γίνει λόγω του stock option plan.

DIMAND: Αρκετά πακέτα έγιναν και με σημαντικό discount. Η μετοχή ήταν στα 13,50 ευρώ, αυτά έγιναν στα 11,70 ευρώ και υπενθυμίζουμε πως η τιμή εισαγωγής ήταν στα 15 ευρώ. Αφορούσαν το 3,75% του συνόλου των μετοχών.

MIG: Στο +14,44% και προσπαθεί πάνω να ξεφύγει από τα 0,05 ευρώ. Έκλεισε στα 0,0515 ευρώ με όγκο 14 εκατ. τεμάχια.

ENTERSOFT: Τη βοήθησε η εξαγορά που ανακοίνωσε και ενισχύθηκε 5,60%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης