Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εκτίναξη του τζίρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στα 191 εκατ. ευρώ - Τι ακούγεται στην αγορά... και το fund Vanguard

Εκτίναξη του τζίρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στα 191 εκατ. ευρώ - Τι ακούγεται στην αγορά... και το fund Vanguard
Οι περισσότεροι χρηματιστές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αναδιάρθρωση του  fund Vanguard το οποίο έχει θέσεις στην ελληνική αγορά.
Σχετικά Άρθρα
Αίσθηση έχει προκαλέσει ο σημερινός τζίρος στην αγορά με τα περισσότερα στελέχη των χρηματιστηριακών εταιρειών να προσπαθούν να ερμηνεύσουν την αύξηση από τα 74 εκατ. ευρώ πριν τις τελικές δημοπρασίες στα 191,1 εκατ. ευρώ στο κλείσιμο.
Ουσιαστικά η κίνηση θύμιζε αναδιάρθρωση όπου παρατηρείται μία αύξηση του τζίρου στο τέλος από χαρτοφυλάκια που ακολουθούν τους δείκτες MSCI ή FTSE και παίρνουν θέση στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης πριν μπει η αλλαγή σε ισχύ.
Όμως δεν υπήρχε κάποια τέτοια κίνηση σήμερα.
Επιπλέον δεν υπήρξαν αλλαγές σημαντικές στο κλείσιμο του Γενικού Δείκτη ή στις επιμέρους μετοχές πλην λίγων περιπτώσεων, όπως για παράδειγμα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έκλεισε στο υψηλό ημέρας , τον ΟΠΑΠ που έκλεισε στο χαμηλό αλλά με μικρές απώλειες και την Τιτάν που έκλεισε με αξιόλογες απώλειες στο χαμηλό ημέρας.
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως συγκεκριμένο ETF ευθύνεται για τον αυξημένο τζίρο ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για trader που αφού μάζεψε τον όγκο των μετοχών που του είχαν ζητηθεί μετέφερε στον πελάτη στο κλείσιμο τις μετοχές.
Οι περισσότεροι χρηματιστές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αναδιάρθρωση του fund Vanguard το οποίο έχει θέσεις στην ελληνική αγορά. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης