Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τζίρο έκπληξη έκλεισε με μικρή άνοδο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τζίρο έκπληξη έκλεισε με μικρή άνοδο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ψάχνει όλη η αγορά να μάθει γιατί εκτινάχθηκε ο τζίρος στα 191,1 εκατ. ευρώ στις τελικές δημοπρασίες. Όλοι ψάχνονται αν έχει κάποια αναδιάρθρωση δείκτη, αλλά ούτε οι αναλυτές ξέρουν κάτι. Από 74 εκατ. ευρώ πήγε στο τέλος στα 191 εκατ. ευρώ με μεγάλες εντολές στα περισσότερα βαριά χαρτιά. Έκανε η ΑΛΦΑ 19,6 εκατ. τεμάχια, η ΕΥΡΩΒ 15,8 εκατ. τεμάχια, η ΠΕΙΡ 10,4 εκατ. τεμάχια, η ΕΤΕ 4 εκατ. τεμάχια και ο ΟΤΕ 1,74 εκατ. τεμάχια. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Η αγορά έκλεισε με μικρή άνοδο 0,26% και στις 989,58 μονάδες καταφέρνοντας να απορροφήσει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Στη ΜΟΗ είδαμε κάποιες τέτοιες κινήσεις από νωρίς, απολύτως δικαιολογημένες. Υποχώρησε 2,6% η ΤΙΤΑΝ με όγκο στο τέλος και τα ΕΛΠΕ 1,08% με επίσης υψηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε υψηλό 20 μηνών η Πειραιώς που πηγαίνει… μπάλα. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας. Με μικρή άνοδο ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ και οριακά χαμηλότερα η ΕΤΕ.

ΤΙΤΑΝ: Προφανώς και δεν μπόρεσαν να μαζέψουν όλη την προσφορά οι αγοραστές στο τέλος. Στο -2,60% και στα 13,50 ευρώ με 201 χιλ. τεμάχια. Ζητούσαν άλλα 28 χιλ. τεμάχια οι αγοραστές.

ΟΛΠ: Το καλό είναι πως έχει φύγει πλέον από εκείνο το πλαγιοκαθοδικό κανάλι και γράφει νέο υψηλό 8 μηνών. Στα 17,02 ευρώ και στο +2,78% με όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πήγε στο υψηλό ημέρας και στα 11,90 ευρώ με άνοδο 2,94% στις τελικές δημοπρασίες. Έκανε όγκο 289 χιλ. τεμάχια και πουλούσαν άλλες 204 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Αν και έχει μειωθεί το ενεργειακό κόστος, η μετοχή δε λέει να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της. Δε θα πρέπει να περιμένουμε καλό δωδεκάμηνο, αλλά η πορεία της νομίζουμε πως αποτυπώνει κάπως και τη δυσαρέσκεια απέναντι στη διοίκηση για κάποιους χειρισμούς, όπως το έκτακτο μέρισμα. Είχε πει παλαιότερα πως μετά την πληρωμή των κεφαλαίων στο κράτος για το αδιύλιστο νερό θα φτιάξει επενδυτικό πλάνο και μέρος των υπολοίπων θα έδινε στους μετόχους. Ούτε το ένα έχουμε δει ούτε το άλλο.

INTRAKAT: Δυνατή κίνηση από τα χαμηλά της και τα κέρδη είναι σημαντικά για όσους μπήκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκοπή του δικαιώματος. Στα 1,61 ευρώ και στο +7,62%. Το δικαίωμα έχει τιμή 0,3760 ευρώ αφού ενισχύθηκε σχεδόν 30%.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: Μπορεί η ανακοίνωση μίας αύξησης να επηρεάζει αρνητικά τη μετοχή και να οδηγεί τους επενδυτές σε πωλήσεις, θεωρούμε όμως ότι μακροπρόθεσμα και για κάποιες εταιρείες είναι απαραίτητες. Απαραίτητη ήταν για τη Lavipharm και είχε ως αποτέλεσμα να βγει από την επιτήρηση, απαραίτητη είναι για την Intrakat για να κάνει αυτά που θέλει, απαραίτητη πρέπει να θεωρήσουμε πως είναι και για τη MIG. Πρέπει οι εταιρείες να βελτιώνουν την οικονομική τους θέση και όχι να τη χειροτερεύουν. Αυτό θα κάνει συνολικά καλό στην αγορά. Αντί να φεύγουν οι εταιρείες λόγω προβλημάτων πρέπει να φτιάχνουν και να γίνονται ισχυρές. Έτσι θα γίνει πιο ισχυρό και το χρηματιστήριο. Το αν θα μπει ή όχι ο επενδυτής στην αύξηση είναι δική του απόφαση. Τα περί dilution για τη στήλη θεωρούνται ανύπαρκτο θέμα όταν μιλάμε για μικρούς επενδυτές που έχουν βάλει ένα μέρος των οικονομιών τους για να βελτιώσουν και αυτοί με τη σειρά τους τα οικονομικά τους. Αρκεί βέβαια τα λεφτά από αυξήσεις να πηγαίνουν σε ανάπτυξη και όχι σε τσέπες…

ΜΕΖΖ: Καλή κίνηση από Sunrise, Phoenix και Galaxy σήμερα. Κατέγραψαν άνοδο άνω του 4%.

CENERGY: Με δυνατό όγκο και καλή άνοδο σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης