Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση – Ξεπερνάει τις 990 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση – Ξεπερνάει τις 990 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: January Effect, επενδυτική βαθμίδα, διεθνές κλίμα, προσδοκίες για επιχειρηματικές συμφωνίες, υποχώρηση πληθωρισμού, εταιρικά κέρδη μεταξύ των λόγων για την άνοδο το τελευταίο διάστημα. Προς το παρόν φαίνεται πως οι ανησυχίες για τις εκλογές έχουν πάει στην άκρη. Σύμφωνα με τους… αισιόδοξους το κλίμα στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να παραμείνει καλό μέχρι και την ανακοίνωση επενδυτικής βαθμίδας αλλά από δεύτερο οίκο. Δηλαδή να γίνει η πρώτη αναβάθμιση και να έρθει και δεύτερος οίκος και να μας αναβαθμίσει. Εκεί λένε πως θα δούμε την είδηση να έχει προεξοφληθεί και να υπάρχουν εκροές. Οι απαισιόδοξοι λένε πως μετά το τέλος Γενάρη θα δούμε εξομάλυνση και θα αρχίσει το προεκλογικό κλίμα να μας επηρεάζει.

Σταθεροποιητικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης με τον DAX να κινείται γύρω από το χθεσινό κλείσιμο και να είναι λίγο κάτω από τις 15.200 μονάδες. Η δική μας αγορά ξεκίνησε με μικρή άνοδο και βελτιωμένες συναλλαγές και κίνηση πάνω από τις 990 μονάδες. Μυτιληναίος και λίγο τράπεζες ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα.

ΡΕΥΜΑ: Ο αέρας έχει αυξήσει την παραγωγή από ΑΠΕ και νωρίς το πρωί η τιμή έπεσε στο μηδέν για λίγες ώρες σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ. Σε χαμηλά επίπεδα και οι εκπομπές ρύπων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ενημέρωση αναλυτών στις 30 Ιανουαρίου, με τη διοίκηση να παρουσιάζει τις νέες εκτιμήσεις για το 2023.

ΑΔΜΗΕ: Για να δούμε αν η ΡΑΕ θα βελτιώσει το WACC. Υπενθυμίζεται πως είναι στο 6,1% για την περίοδο 2022-25 και η διοίκηση ζητάει υψηλότερο και πάλι πάνω από 8%. Το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων αλλά και οι πληθωριστικές πιέσεις που αυξάνουν τα κόστη είναι οι λόγοι που ζητάει αναθεώρηση.

ΟΠΑΠ: Μήπως έχει μείνει αρκετά πίσω; Μήπως εκτός από τη μερισματική απόδοση που και φέτος θα είναι πάνω από 1 ευρώ θα πρέπει οι επενδυτές να την ξαναδούν; Στα 13,30 ευρώ το ξεκίνημα της μετοχής με ήπιες συναλλαγές και μικρή άνοδο.

ΟΤΕ: Παραμένει κάπως στο περιθώριο η μετοχή και ξεκίνησε σήμερα με μικρές απώλειες.

ΕΧΑΕ: Ξεσπάει υψηλότερα η μετοχή διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τον όγκο των συναλλαγών. Με το καλημέρα έκανε 155 χιλ. τεμάχια και ενισχύεται 2,13%. Όπως ξαναγράψαμε, δε γίνεται να έρθει επενδυτική βαθμίδα, να λένε ότι θα γίνει «χαμός» στο Χρηματιστήριο και αυτή να μην ωφεληθεί. Ήταν θέμα χρόνου…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 2,0850 ευρώ με υψηλό τα 2,10 ευρώ στο ξεκίνημα και με τον όγκο στις 13 χιλ. τεμάχια.

MIG: Απέκτησε άλλες 600 χιλ. μετοχές ο πρόεδρος της εταιρείας χθες και μαζί με τις προχθεσινές ανεβαίνει στο 1 εκατ. τεμάχια. Με όγκο ξεκίνησε πάλι η μετοχή και με σημαντική άνοδο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νέες αγορές μετοχών από τον πρόεδρο της εταιρείας. Κοντά στα 2 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής.

ΛΥΚΟΣ: Έκανε μία δυνατή κίνηση, πήγε ίσως και σε κάποια επίπεδα που δικαιολογούσαν κατοχυρώσεις κερδών και τώρα συσσωρεύει κάπως χαμηλότερα αλλά και πάλι σε πολυετή υψηλά.

PROFILE: Με σημαντική άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και προσεγγίζει τα 3 ευρώ.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Ανοδικά η μετοχή καθώς το ενδιαφέρον των εφοπλιστών τη φέρνει στο προσκήνιο. Στο +4% και λίγο κάτω από τα 0,10 ευρώ με την αποτίμηση στα 144 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης