Τελευταία Νέα
Speculator

H CPI, οι συναλλαγές με τις συνδεδεμένες εταιρείες και τα ερωτήματα

tags :
H CPI, οι συναλλαγές με τις συνδεδεμένες εταιρείες και τα ερωτήματα
H CPI ισχυρίζεται ότι οι συναλλαγές γίνονται με όρους αγοράς...
Σχετικά Άρθρα
Το ποσό των 300.000 ευρώ καταβλήθηκε από τη CPI προς την εταιρία RES για την οποία δεν αναφέρονται περαιτέρω στοιχεία στις οικονομικές καταστάσεις της ετήσιας χρήσης που έληξε στις 30/06/2022 παρά μόνον ότι πρόκειται για συνδεδεμένη εταιρία.
Την προηγούμενη χρήση είχε καταβληθεί το ποσό 220.000 ευρώ.
Η RES όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ είναι εταιρία ακινήτων η οποία ανήκει εξ ημισίειας στους βασικούς μετόχους της CPI τον κ. Αριστείδη Παπαθάνο και Αναστάσιο Πικούνη και φαίνεται ότι ως μοναδικό έσοδό της έχει τις ροές από την CPI.
Ανατρέχοντας σε προηγούμενες χρήσεις μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι το 2020 οι πληρωμές προς την RES ήταν 205 χιλιάδες ευρώ, το 2019 310 χιλιάδες και το 2018 ήταν 298 χιλιάδες ευρώ.
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι πως καθορίζεται το ύψος των αμοιβών δεδομένου ότι η CPI ισχυρίζεται ότι οι συναλλαγές γίνονται με όρους αγοράς.
Επίσης λόγω μη αναφοράς στις οικονομικές καταστάσεις είναι απορίας άξιον με ποια απόφαση έχει συναφθεί η συγκεκριμένη εμπορική σχέση.
Πέραν τούτου η CPI έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρία στην Κύπρο η οποία δεν έχει δραστηριοποιηθεί τα τέσσερα τελευταία έτη.
Παρ’ όλα αυτά και χωρίς να εμφανίζονται συναλλαγές έχουμε αύξηση απαιτήσεων στα 103 χιλιάδες ευρώ από 86 χιλιάδες ευρώ στην προηγούμενη χρήση.
Και είναι ενδιαφέρον το πως προέκυψαν αυτές οι συναλλαγές.
Πάντως όλα αυτά δεν απασχολούν τον ορκωτό ελεγκτή της εταιρίας ο οποίος είναι το ίδιο πρόσωπο με τον ορκωτό της ΒΙΣ που δεν υπέγραψε τις αναθεωρημένες οικονομικές καταστάσεις της ΒΙΣ αλλά … «άφησε» να το κάνει ο αναπληρωματικός του.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης