Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεκάδες Puma χάλασαν κατά τη διάρκεια άσκησης - «Βαριά αποτυχία» για μας λέει η Υπουργός Άμυνας

Γερμανία: Δεκάδες Puma χάλασαν κατά τη διάρκεια άσκησης - «Βαριά αποτυχία» για μας λέει η Υπουργός Άμυνας
Η μετοχή της Rheinmetall, της εταιρείας που κατασκευάζει τα Puma, έπεσε κατά 5%
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία αξιολογεί τα άρματα μάχης Puma που κατασκευάζονται από τις Rheinmetall και Krauss-Mafei Wegmann (KMW) αφού μερικά από αυτά τέθηκαν εκτός λειτουργίας στη διάρκεια πρόσφατων στρατιωτικών γυμνασίων, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
«Η αποτυχία των Pumas στην τελευταία άσκηση είναι μια βαριά αποτυχία για εμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε τακτική συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Η Γερμανία θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της έναντι του ΝΑΤΟ για στρατιωτική ετοιμότητα, στρεφόμενη από την 1η Ιανουαρίου στα παλαιότερα άρματα μάχης Marder, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Το περιοδικό Spiegel ανέφερε το σαββατοκύριακο ότι 18 άρματα μάχης Puma, που προορίζονταν την ερχόμενη χρονιά για τη νατοϊκή κοινή δύναμη κρούσης πολύ υψηλής ετοιμότητας (VJTF), δεν είναι επιχειρησιακά έπειτα από την εμφάνιση προβλημάτων στη διάρκειά άσκησης με πυρά.
Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht είχε συνομιλίες με αξιωματούχους και εκπροσώπους της βιομηχανίας και ανέφερε σε δήλωσή της πως ζήτησε μια έκθεση για τα προβλήματα μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
«Το ΝΑΤΟ μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στο ότι θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας στην VJTF», πρόσθεσε στη δήλωση.
Η τιμή των μετοχών της Rheinmetall είχε μειωθεί κατά 5% μετά τις αναφορές για τα προβλήματα στα συγκεκριμένα άρματα μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης