Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Putin: Έπρεπε να ξεκινήσουμε το 2014 τον πόλεμο στην Ουκρανία - Κάναμε λάθος με τις συμφωνίες του Μινσκ

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Putin: Έπρεπε να ξεκινήσουμε το 2014 τον πόλεμο στην Ουκρανία - Κάναμε λάθος με τις συμφωνίες του Μινσκ
«Αποδείχθηκε ότι κανείς δεν επρόκειτο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ»,  παραδέχθηκε ο Putin
Σχετικά Άρθρα
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά η Ρωσία ήλπιζε να καταλήξει σε διευθέτηση στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin την Παρασκευή (9/12/2022).
Επεσήμανε ότι αυτό που είχε πει πρόσφατα η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, σχετικά με τις συμφωνίες του Μινσκ «απλώς δείχνει ότι κάναμε τα πάντα σωστά από την άποψη της έναρξης μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
«Αποδείχθηκε ότι κανείς δεν επρόκειτο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ», τόνισε ο Putin.
«Η ηγεσία της Ουκρανίας, όπως προκύπτει από τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος Petro Poroshenko, αναγνώρισε επίσης ότι δεν επρόκειτο να ενεργήσει σύμφωνα με όσα είχαν υπογραφεί.
Ωστόσο, περίμενα ότι οι άλλοι συμμετέχοντες θα ήταν ειλικρινείς μαζί μας, αποδεικνύεται ότι μας εξαπάτησαν επίσης, στόχος τους ήταν να χτίσουν τη στρατιωτική δύναμη της Ουκρανίας και να την προετοιμάσουν για εχθροπραξίες.
Προφανώς, βρήκαμε τον προσανατολισμό μας πολύ αργά, για να είμαι ειλικρινής.
Ίσως έπρεπε να τα είχαμε ξεκινήσει όλα αυτά νωρίτερα, αλλά απλώς ελπίζαμε ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια διευθέτηση στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το Tass.

Απογοητευτική η δήλωση Merkel


Ο Putin χαρακτήρισε εντελώς απροσδόκητη και απογοητευτική τη δήλωση της Merkel:
«Ειλικρινά, δεν περίμενα να το ακούσω από μία πρώην ομοσπονδιακό καγκελάριο, γιατί πάντα βασιζόμουν στην υπόθεση ότι η γερμανική ηγεσία είναι ειλικρινής μαζί μας.
Ναι, φυσικά , ήταν στο πλευρό της Ουκρανίας και την υποστήριξε, αλλά και πάλι μου φαινόταν ότι η ηγεσία της Γερμανίας πάντα προσπαθούσε ειλικρινά για μια διευθέτηση των αρχών που είχαμε συμφωνήσει, οι οποίες επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας του Μινσκ».
Τόνισε ότι «τώρα υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης στην ατζέντα, και είναι ήδη κοντά στο μηδέν».
Μετά από δηλώσεις αυτού του είδους, τίθεται το ερώτημα πώς μπορεί κανείς να ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση, τι μπορεί να διαπραγματευτεί, εάν είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί με κάποιον καθόλου και πού είναι οι εγγυήσεις.
Ο Putin παρατήρησε εξάλλου ότι μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων δεν έχει ακόμα εναλλακτικές λύσεις.
«Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι για συμφωνίες, είμαστε ανοιχτοί, αλλά αυτό δεν μας κάνει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με ποιον έχουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης