Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα δικαστήρια ο John Paulson με την πρώην σύζυγό του - Στο στόχαστρο το «οικογενειακό γραφείο»

Στα δικαστήρια ο John Paulson με την πρώην σύζυγό του - Στο στόχαστρο το «οικογενειακό γραφείο»
Η σύζυγος του John Paulson είναι μια Ρουμάνα μετανάστρια, η οποία τον σέρβιρε στην καφετέρια της Bear Stearns. Αργότερα την προσέλαβε ως βοηθό του
Για "εγωιστική αρπαγή χρημάτων"... κατηγορεί ο John Paulson την πρώην σύζυγό του Jenica, με αφορμή την αγωγή διαζυγίου και το "μοίρασμα" της περιουσίας που έχει προκύψει.
Στις δικαστικές καταθέσεις, οι δικηγόροι του John Paulson, αρνήθηκαν ότι έκρυψε περιουσιακά στοιχεία από την ίδια.
Λένε ότι η Jenica Paulson γνώριζε από την αρχή για τα καταπιστεύματα που ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε για να κρύψει περιουσιακά στοιχεία, επειδή περιλαμβάνονταν σε κοινές φορολογικές δηλώσεις σχεδόν δύο δεκαετιών που υπέγραψε.
"Οι κοινές φορολογικές δηλώσεις είχαν εγκριθεί από την κ. Paulson και προσδιόριζαν ονομαστικά τα καταπιστεύματα", ανέφερε ο ιδρυτής της Paulson & Co. σε δικαστικά έγγραφα, "επομένως καταρρίπτεται οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι τα καταπιστεύματα δημιουργήθηκαν "κρυφά" για να εξαπατήσουν την κ. Paulson ή για να της στερήσουν τη δίκαιη διανομή αυτού που διαφορετικά θα μπορούσε να είναι περιουσιακό στοιχείο του γάμου".
Ο John Paulson έχει καθαρή περιουσία 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η οικογένεια διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός ράντσου στο Άσπεν του Κολοράντο, το οποίο ανήκε παλαιότερα σε έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα και ενός κτήματος στα Χάμπτονς.

Η εμπλοκή της JP Morgan και το "οικογενειακό γραφείο"

Μαζί με τον σύζυγό της, η Jenica Paulson μήνυσε την JP Morgan Trust, η οποία εκτελεί χρέη διαχειριστή για δύο από τα καταπιστεύματα.
Η εταιρεία ζητά επίσης να απορριφθεί η αγωγή, υποστηρίζοντας ότι δεν αποδεικνύεται πώς η εταιρεία συμμετείχε σε οποιοδήποτε σχέδιο απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων και ότι φαίνεται να προσπαθεί να "παρακάμψει τους περιορισμούς της εν εξελίξει διαδικασίας διαζυγίου".
Ο John Paulson είναι ίσως πιο γνωστός για το επιτυχημένο στοίχημά του κατά της αμερικανικής αγοράς ακινήτων πριν από την κρίση των στεγαστικών δανείων του 2008, το οποίο απέφερε 20 δισεκατομμύρια δολάρια στον ίδιο και στους επενδυτές του hedge fund του.
Μετέτρεψε το ταμείο σε οικογενειακό γραφείο το 2020 και διορίστηκε πρόεδρος της Bausch Health Cos. τον Ιούνιο.
Γνώρισε τη σύζυγό του, μια Ρουμάνα μετανάστρια στην οποία είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, χρόνια πριν γίνει διάσημος για το trading των subprime.
Εκείνη σέρβιρε σε αυτόν και το προσωπικό του γεύμα στην καφετέρια της Bear Stearns και αργότερα την προσέλαβε ως βοηθό του.

Τα επίμαχα σημεία

Ο Paulson κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από την επί 21 χρόνια σύζυγό του τον Σεπτέμβριο του 2021 σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Λονγκ Άιλαντ.
Η αγωγή της Jenica τον Ιούλιο, με την οποία ζητούσε αποζημίωση τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ισχυριζόταν ότι χρησιμοποίησε μια ομάδα "επιλεγμένων συμβούλων" για να δημιουργήσει τρία αμετάκλητα καταπιστεύματα προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα έπαιρνε το μερίδιό της από τα περιουσιακά στοιχεία.
Η αγωγή της Jenica Paulson την παρουσίαζε ως μια πιστή σύζυγο που καλλιεργούσε "ευσυνείδητα και προσεκτικά" τις επιχειρηματικές και κοινωνικές σχέσεις του συζύγου της, ενώ βασιζόταν σε εκείνον για να χειρίζεται τα οικονομικά της οικογένειας.
Ισχυρίζεται ότι εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη της, "εφαρμόζοντας ένα σχέδιο, επί εννέα χρόνια, για να απομονώσει τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του γάμου τους από την πρόσβαση της κας Paulson και να της στερήσει έτσι το δίκαιο μερίδιό της".
Ο John Paulson αρνήθηκε ότι προσπάθησε να εξαπατήσει τη σύζυγό του, σημειώνοντας ότι οι δύο τους ήταν ευτυχισμένοι παντρεμένοι όταν δημιουργήθηκαν τα καταπιστεύματα.
"Μια τέτοια φοροδιαφυγή δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι αληθινή, δεδομένου ότι όλα τα καταπιστεύματα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός ακέραιου και ακμάζοντος γάμου, ο οποίος έβλεπε επί δεκαετίες την κ. Paulson να εκτελεί φορολογικές δηλώσεις που αναφέρονταν στα καταπιστεύματα", υποστήριξε στις δικαστικές καταθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης