Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προσπάθεια να στηθεί ένα 2008 από την αντιπολίτευση βλέπει το Μαξίμου – Νεύρα για τον Τ.Θεοδωρικάκο για ελλιπές έργο στην ΕΛ.ΑΣ

Προσπάθεια να στηθεί ένα 2008 από την αντιπολίτευση βλέπει το Μαξίμου – Νεύρα για τον Τ.Θεοδωρικάκο για ελλιπές έργο στην ΕΛ.ΑΣ
Το 2008 η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δημιούργησε συνθήκες αποσύνθεσης της κυβέρνησης Καραμανλή
Σχετικά Άρθρα
Προσπάθεια να δημιουργηθούν συνθήκες 2008 βλέπουν στην κυβέρνηση από την σύσσωμη την αντιπολίτευση με σκοπό να υπάρξει ένα πιο οργανωμένο αντικυβερνητικό κλίμα.
Το 2008 η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δημιούργησε συνθήκες αποσύνθεσης της κυβέρνησης Καραμανλή και λίγους μήνες αργότερα, ήρθε στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου με ένα τεράστιο ποσοστό.
Τότε, μία πολιτική ομάδα που αξιοποίησε το κλίμα ήταν αφενός το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ από την έλλειψη τάξης επωφελήθηκε αργότερα και η ακροδεξιά.

Κριτική στον Θεοδωρικάκο

Πάντως, στη συζήτηση στη Βουλή τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΜΕΡΑ25 αλλά και το ΚΚΕ μίλησαν για κράτος καταστολής και αστυνομική βία.
Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κριτική ακόμα και εκ τω έσω για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο καθώς είναι εμφανές ότι παρόλο που έχουμε να κάνουμε την παραβατική φυλή των Ρομά, δεν μπορεί ένας αστυνομικός να χρησιμοποιεί το όπλο κατευθείαν για να σκοτώσει.
Στη ΝΔ, μάλιστα, ακούγονται πολλά για τον υπουργό και την απουσία σοβαρής εκπαίδευσης των αστυνομικών, την έλλειψη πρωτοκόλλου σε τέτοιες περιπτώσεις καταδίωξης και άλλα πολλά.

Θυμωμένοι βουλευτές για το άνοιγμα μετώπου με τους Ρομά

Βουλευτές φέρονται να είναι ιδιαίτερα θυμωμένοι μαζί του διότι καλλιεργεί μία προσωπική εικόνα με τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ αλλά στις αποτυχίες κρύβεται.
Για παράδειγμα, βουλευτές μιλούσαν για τις διαμαρτυρίες των Ρομά σε πολλούς νομούς επ’ αφορμή του περιστατικού στα Διαβατά, δημιουργώντας θέμα στις εκλογικές δεξαμενές πολλών.
Άλλοι λένε ότι δεν είναι η μόνη περίπτωση.
Η αναποτελεσματικότητα να «ηρεμήσουν» τα Εξάρχεια αλλά και η παταγώδη αποτυχία της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι θέματα που του καταλογίζουν, θεωρώντας ότι δεν υπηρετεί σωστά την δεξιά ατζέντα της ασφάλειας, ο προερχόμενος από το ΚΚΕ (νέος) και αργότερα το ΠΑΣΟΚ, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαρροές και προς τα δεξιά

Εξάλλου, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις οι διαρροές που έχει η ΝΔ προς τα δεξιά είναι μεγάλη. Και τέτοιες αποτυχίες στα θέματα ασφάλειας τις διογκώνουν. Και αυτό είναι μειονέκτημα για τη ΝΔ τώρα που έρχονται οι εκλογές, να περάσει δηλαδή στη κοινωνία ότι κυριαρχεί η ανομία και η αναρχία όπως το 2008.

Προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα

Στο Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθούν να εκτονώσουν το τεταμένο κλίμα με τους Ρομά αλλάζοντας την ατζέντα.
Υπάρχει το ταξίδι του οικονομικού επιτελείου στη Νέα Υόρκη, το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο EUMed στην Ισπανία.
Αν εξαιρέσουμε τις υποκλοπές και τα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας, τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, τότε δεν θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για τα κόμματα για να αντιπαρατεθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης