Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Αναστασιάδης για τα έκτροπα στην Κύπρο και τον… Γρίβα: Ακραίες συμπεριφορές που δεν επιτρέπονται σε κατεχόμενη χώρα

Ο Αναστασιάδης για τα έκτροπα στην Κύπρο και τον… Γρίβα: Ακραίες συμπεριφορές που δεν επιτρέπονται σε κατεχόμενη χώρα
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει ότι ανάλογες ακραίες συμπεριφορές ούτε επιτρέπονται, ούτε συμβάλλουν στην ενότητα και ομοψυχία που επιβάλλεται να επικρατεί σε μια υπό κατοχή χώρα
Από την Ισπανία που βρίσκομαι για τη Σύνοδο των EUMED9 καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα νωρίτερα την Πέμπτη (8/12/2022), αναφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει ότι ανάλογες ακραίες συμπεριφορές ούτε επιτρέπονται, ούτε συμβάλλουν στην ενότητα και ομοψυχία που επιβάλλεται να επικρατεί σε μια υπό κατοχή χώρα.

Τα επεισόδια στην Κύπρο

Υπενθυμίζεται πως στις 17:30 διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν μέλη οργανώσεων, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ψήφισμα για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός της ΕΟΚΑ, χαρακτηρίζεται ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα.
Περίπου 300 διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στο σημείο με πομπή, κραυγάζοντας το σύνθημα «Ζει και μας καθοδηγεί, Γεώργιος Γρίβας Διγενής».
Σε κάποια στιγμή έριξαν πέτρα που έπεσε μέσα στο κτίριο της Βουλής, ενώ μετά το τέλος της διαμαρτυρίας έγινε ρίψη φωτοβολίδας πετρών στα γραφεία της ΕΔΕΚ.
Ξέσπασε φωτιά, την οποία πρόλαβαν να σβήσουν με πυροσβεστήρα μέλη της ΕΔΕΚ.
Προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης