Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καμία συζήτηση με ΗΠΑ για πυρηνικά όσο στέλνουν όπλα στην Ουκρανία

Ρωσία: Καμία συζήτηση με ΗΠΑ για πυρηνικά όσο στέλνουν όπλα στην Ουκρανία
Η Μόσχα εκτιμά τη συνθήκη New Start αλλά πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για συνομιλίες είπε η Zakharova
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία δεν πρόκειται να έχει καμία συνομιλία με τις ΗΠΑ για τη συνθήκη New Start για τον έλεγχο και περιορισμό των πυρηνικών όπλων όσο αυτές δίνουν όπλα στην Ουκρανία υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν περισσότερα όπλα στην περιοχή της σύγκρουσης, στην οποία έχει εμπλακεί η Ρωσία.
Συνεπώς, θα συνεχίσουν να προμηθεύουν όλα αυτά τα όπλα και να ενθαρρύνουν το καθεστώς του Κιέβου να διαπράττει περισσότερη αιματοχυσία, ενώ παράλληλα θα μοιράζουν πόρους για εξτρεμιστικές ενέργειες που τελούν υπό την εξουσία των ενοίκων της οδού Bankovaya (του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας), οι οποίοι απέχουν πολύ από το να είναι λογικοί άνθρωποι.
Και την ίδια στιγμή, εμείς θα συζητάμε μαζί τους για θέματα αμοιβαίας ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είναι προς το συμφέρον τους;» διερωτήθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sputnik η Zakharova.

Εκτιμούμε τη Συνθήκη, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή

Όπως είπε η Zakharova, η Ρωσία εκτιμά τη συνθήκη New Start, η οποία – όπως υποστήριξε – ανταποκρίνεται στα αμοιβαία συμφέροντα της Ρωσίας και των ΗΠΑ, αλλά αυτή θα πρέπει να συζητηθεί, όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Σημειώνεται πως την περασμένη Δευτέρα 28/11 το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε πως αναβάλλει επ’αόριστον τις συζητήσεις με τις ΗΠΑ για τη συνθήκη New Start που είχε ως σκοπό να περιορίσει τα πυρηνικά οπλοστάσια των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
«Η σύνοδος της διμερούς συμβουλευτικής επιτροπής για τη ρωσο-αμερικανική Συνθήκη New Start, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί στο Κάιρο από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί στις αναφερόμενες ημερομηνίες», γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης