Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε έκτακτη οικονομική ανάγκη η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία λόγω ενεργειακής κρίσης

Σε έκτακτη οικονομική ανάγκη η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία λόγω ενεργειακής κρίσης
Σχεδιάζει να λάβει δάνεια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες οικονομικές της ανάγκες
Σχετικά Άρθρα
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά την οικονομία του κήρυξε το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS που επικαλείται το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο VDR, το κρατίδιο σχεδιάζει να λάβει νέα δάνεια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες οικονομικές του ανάγκες.
Η κυβέρνηση του κρατιδίου έχει ανάγκη από μεγαλύτερο δανεισμό για να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση, κάτι που μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει, καθώς κανονισμός απαγόρευε να δαπανά περισσότερα από τον προϋπολογισμό του.

Έκτακτη ανάγκη

Ωστόσο, όπως μεταδίδεται, οι αρχές προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτό το «εμπόδιο», κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Για να δικαιολογήσουν το νέο δανεισμό, οι αρχές του κρατιδίου θα κάνουν λόγο «για έκτακτη οικονομική ανάγκη» που προκλήθηκε ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τη στιγμή που η κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας αποδίδει τα σχέδια για περισσότερα δάνεια, στην αδύναμη οικονομική ανάπτυξη του κρατιδίου.

Σε ύφεση

«Είμαστε σε ύφεση που θα μπορούσε να συνεχιστεί έως το 2023» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Marcus Optendrenk, ο οποίος τόνισε ότι η περιοχή του είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην εκρηκτική αύξηση των τιμών ενέργειας, καθώς έχει πολλές βιομηχανίες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας.
Σημειώνεται πως η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο 10% το Νοέμβριο λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης