Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με… ΝΑΤΟ απαντά η Ρωσία στις νατοϊκές επικρίσεις για τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Με… ΝΑΤΟ απαντά η Ρωσία στις νατοϊκές επικρίσεις για τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία
Θυμηθείτε τα λόγια του Jamie Shea στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova
Σχετικά Άρθρα

Με τα λόγια του πρώην αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, του Jamie Shea, απαντά η Ρωσία στα πυρά και στις επικρίσεις που δέχεται από δυτικούς ηγέτες αλλά και από το ΝΑΤΟ για τα πυραυλικά της «χτυπήματα» σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, τα οποία έχουν ως συνέπεια όλη η χώρα να είναι αντιμέτωπη με συνεχείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην υδροδότηση.
Σε ανάρτηση της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova επικαλέστηκε τα όσα είχε πει στις 25 Μαΐου του 1999 ο Jamie Shea, πρώην εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς στη Γιουγκλοσλαβία για να απαντήσει στις επικρίσεις της Δύσης.
O Shea, ερωτηθείς τότε γιατί το ΝΑΤΟ στερεί από τους πολίτες της Γιουγκοσλαβίας την παροχή ρεύματος και νερού, είχε απαντήσει ότι οι Αρχές της Γιουγκοσλαβίας έπρεπε να αποδεχθούν τους όρους του ΝΑΤΟ για να σταματήσουν την καταστροφή των υποδομών.

Μέχρι να συνθηκολογήσουν

«Εάν ο Milosevic θέλει πραγματικά οι πολίτες να έχουν νερό και ρεύμα, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να αποδεχθεί τους όρους του ΝΑΤΟ και τότε θα σταματήσουμε την εκστρατεία.
Μέχρι να το κάνει αυτό, θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις στους στόχους που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στο στρατό του» είχε αναφέρει ο Shea, όπως επισημαίνει στην ανάρτηση της η Zakharova.

Πρόβλημα του Milosevic

«Αν αυτό έχει συνέπειες για τον πληθυσμό, αυτό είναι πρόβλημα του Slobodan Milosevic.
Η παροχή νερού και ρεύματος χρησιμοποιούνται κατά του λαού της Σερβίας.
Τα απενεργοποιήσαμε για πάντα ή για μεγάλο χρονικό διάστημα για χάρη των 1,6 εκατομμυρίων Κοσοβάρων που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και των οποίων οι ζωές έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό.
Δεν θα αρέσει σε όλους αυτούς η διαφοροποίηση, όμως για εμένα αυτή η διαφοροποίηση είναι θεμελιώδης» είχε αναφέρει ο Shea σε δημοσιογράφους, τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Για να θυμούνται…

«Αυτό για τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, για τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell και για τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου Λευκό Οίκο, για να θυμούνται» αναφέρει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
Τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία δέχεται σφοδρά πυρά και επικρίσεις από τη Δύση και από το ΝΑΤΟ για το ότι οι πυραυλικές της επιθέσεις στοχεύουν κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, γεγονός που έχει βυθίσει στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ δημιουργεί προβλήματα στην υδροδότηση και στη θέρμανση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης