Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βόμβα» από Twitter: Οριστικό κλείσιμο στα γραφεία του στις Βρυξέλλες - Φόβοι στην ΕΕ για «embargo» από τον Elon Musk

«Βόμβα» από Twitter: Οριστικό κλείσιμο στα γραφεία του στις Βρυξέλλες - Φόβοι στην ΕΕ για «embargo» από τον Elon Musk
Εκτός από τις Βρυξέλλες, τοπικά στελέχη του Twitter τόσο στην Ινδία όσο και στο Παρίσι, τα οποία βρίσκονταν σε θέσεις-κλειδιά και διατηρούσαν επικοινωνία με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εγκατέλειψαν απότομα τον οργανισμό τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο των εκτεταμένων περικοπών
Σχετικά Άρθρα

Τριγμούς στην ΕΕ προκάλεσε το Twitter με την απόφαση του να κλείσει ολόκληρο το γραφείο του στις Βρυξέλλες.
Οι αξιωματούχοι προβληματίζονται σχετικά με το αν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συμμορφωθεί με τους νέους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ σχετικά με το περιέχομενο στο διαδίκτυο.
Όπως αναφέρουν οι FT, οι υπεύθυνοι για την ψηφιακή πολιτική του Twitter στην Ευρώπη, αποχώρησαν από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.
Τα στελέχη Mozer και Naza είχαν ηγηθεί της προσπάθειας της εταιρείας να συμμορφωθεί με τον κώδικα παραπληροφόρησης της ΕΕ, η οποία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, θέτοντας νέους κανόνες για το πώς θα προστατεύονται οι χρήστες του διαδικτύου.
Άλλα στελέχη του Twitter στο μικρό αλλά ζωτικής σημασίας γραφείο των Βρυξελλών κυρίως ως προς την χάραξη ψηφιακής πολιτικής στην ΕΕ, είχαν αποχωρήσει στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια περικοπών.
Ο Μόζερ και ο λα Νάζα «επέζησαν» της αρχικής εκκαθάρισης, αλλά δεν εργάζονται πλέον εκεί, αφού ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Έλον Μασκ, εξέδωσε τελεσίγραφο την περασμένη εβδομάδα για το προσωπικό καλώντας το να δεσμευτεί σε μια «σκληροπυρηνική εργασιακή κουλτούρα». Πάντως δεν είναι σαφές αν παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν.

Θα ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ;

Εκτός από τις Βρυξέλλες, τοπικά στελέχη του Twitter τόσο στην Ινδία όσο και στο Παρίσι, τα οποία βρίσκονταν σε θέσεις-κλειδιά και διατηρούσαν επικοινωνία με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εγκατέλειψαν απότομα τον οργανισμό τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο των εκτεταμένων περικοπών.
Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το κατά πόσον η εταιρεία διαθέτει επαρκές προσωπικό το οποίο θα διασφαλίσει τη συμμόρφωση του Twitter με τους νόμους που έχει θεσπίσει η ΕΕ.
«Ανησυχώ για την είδηση της απόλυσης ενός τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων του Twitter στην Ευρώπη», δήλωσε στους Financial Times η Věra Jourová, αντιπρόεδρος της ΕΕ, αρμόδια για τον κώδικα παραπληροφόρησης.
«Εάν θέλετε να εντοπίζετε αποτελεσματικά και να αναλαμβάνετε δράση κατά της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, αυτό απαιτεί πόρους», πρόσθεσε.
Η ίδια επισήμανε πως στο πλαίσιο του ρωσικού πολέμου παραπληροφόρησης, περιμένει από το Twitter να σεβαστεί πλήρως τον νόμο της ΕΕ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.
«Το Twitter υπήρξε πολύ χρήσιμος εταίρος στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης και της παράνομης ρητορικής μίσους και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει», επισήμανε.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει την Πέμπτη στοιχεία που δείχνουν ότι το Twitter υστερεί στις προσπάθειές του να συμμορφωθεί με τον κώδικα παραπληροφόρησης. Τα ζητήματα αυτά έρχονται την ώρα που η προσπάθεια του Έλον Μασκ να αναμορφώσει την επιχείρηση του Twitter αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο