Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η μεγάλη ανατροπή στην Φερεγγυότητα ΙΙ των ασφαλιστικών εταιριών

Η μεγάλη ανατροπή στην Φερεγγυότητα ΙΙ των ασφαλιστικών εταιριών
Η κυβέρνηση του ΗΒ βάζει μπρος τις ασφαλιστικές για να γίνει χρηματοπιστωτικό κέντρο του κόσμου
Σχετικά Άρθρα

«Ξύπνησαν» οι Αγγλοι από τον εφιάλτη του Solvency ΙΙ που κατασκεύασε η Ευρωπαϊκή Ενωση και ξεφεύγουν από τον «κίνδυνο» των υπερβολικών υποχρεώσεων.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε το πράσινο φως από την αγορά των ασφαλιστών και αντασφαλιστών προκειμένου να καταργήσει ορισμένους από τους κανόνες που περιλαμβάνει το Καθεστώς της Ε.Ε. για την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων «Solvency II». Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ξεκλειδώσει προοπτικές για επενδυτικά έργα δεκάδων δισεκατομμυρίων στερλινών για πολλούς τομείς της οικονομίας, επανακαθιστώντας τη χώρα και το Λονδίνο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο του κόσμου.
Το «όχημα» για την υλοποίηση των στόχων της κυβέρνησης είναι οι (αντ)ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες, αφού ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο κανονιστικό πλαίσιο για τα χρηματοοικονομικά, το Ηνωμένο Βασίλειο, -πλέον εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης θα αποκτήσει και νέα θέση στην παγκόσμια αγορά και οι ασφαλιστικές θα είναι σε θέση να διαπραγματεύονται καλύτερα με τους πελάτες τους, διαφεύγοντας τα εμπόδια που δημιουργεί το Solvency II το οποίο ενίοτε καθιστά τους ασφαλιστές ανίκανους να ασφαλίσουν.

Μεταρρυθμίσεις στα περιθώρια κινδύνων

Οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζoνται να γίνουν στην Φερεγγυότητα ΙΙ περιλαμβάνουν αλλαγές στα περιθώριο κινδύνου για τα μακροπρόθεσμα ασφαλιστήρια συμβόλαια των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής. Ειδικότερα το σχέδιο περιλαμβάνει την διεύρυνση των κριτηρίων «επιλεξιμότητας» και των κριτηρίων «αντίστοιχης προσαρμογής».
Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και αξεπέραστων προβλημάτων, η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Βρετανίας (ABI), τα μέλη του ΔΣ και ειδικότερα η γενική διευθύντρια της ΑΒΙ Hannah Gurga, χαιρέτησε την απόφαση, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι αλλαγές αυτές στο Solvency II θα επιτρέψουν στους ασφαλιστές του Ηνωμένου Βασιλείου να διαδραματίσουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο σε επενδύσεις σε υποδομές και την πράσινη οικονομία διεθνώς.

Κάλεσμα S&P Global Ratings

Τα διαπιστευτήρια της φαίνεται να δίνει η S&P Global Ratings, διευκρινίζοντας ότι οι αλλαγές που έχει προτείνει η κυβέρνηση του Ηνωμένου δεν θα έχει επιπτώσεις στην πιστοληπτική ικανότητα των ασφαλιστικών αυτών που σε γενικές γραμμές διατηρούν καλές. Ο οίκος αξιολόγησης αναγνωρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα ξεκλειδώσουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων και καλεί τις ασφαλιστικές να διατηρήσουν την υφιστάμενη προσέγγιση στα θεμελιώδη οικονομικά τους προκειμένου να διασφαλίσουν τις επιχειρηματικές τους θέσεις. Το κάλεσμα του οίκου αξιολόγησης αφορά κυρίως τις ασφαλιστικές ζωής που αναλαμβάνουν συμβόλαια εφάπαξ και συμβόλαια περιοδικών καταβολών. Η S&P καταλήγει υπογραμμίζοντας πως οι αλλαγές στα περιθώρια κινδύνου να δεν επηρεάζουν τα κεφάλαια των ασφαλιστικών.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης