Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΝΝ Ασφαλιστική: Οι νέοι στόχοι η πορεία της εταιρίας και οι αλλαγές που σηματοδοτεί η αποχώρηση της Μ. Πολιτοπούλου

ΝΝ Ασφαλιστική: Οι νέοι στόχοι η πορεία της εταιρίας και οι αλλαγές που σηματοδοτεί η αποχώρηση της Μ. Πολιτοπούλου
H NN το 2021, μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσίασε αύξηση 14% στον Κύκλο Εργασιών της

Τους νέους στόχους για το 2025 ανακοίνωσε ο Ολλανδικός Όμιλος ΝΝ - Nationale Nederlanden - υπογραμμίζοντας ότι οι στόχοι για το έτος 2023 θα επιτευχθούν νωρίτερα του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, με το Ελληνικό παράρτημα να σηματοδοτεί αλλαγές στην κορυφή μετά την απόφαση της Μαριάννας Πολιτοπούλου να αφήσει το τιμόνι μετά από 7 χρόνια επιτυχημένης θητείας.
Η κ. Πολιτοπούλου, όπως εξηγεί σε επιστολή της προς το προσωπικό και τους συνεργάτες της ΝΝ, «ήταν ένας αθλητής, αθλητής προδιαγραφών αλλά στην εντατική.
Φτιάξαμε ομάδα υποστήριξης και ο αθλητής δυνάμωσε, άρχισε συμμετέχει σε αγώνες, να κερδίζει και τώρα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρία το 2021, μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσίασε αύξηση 14% στον Κύκλο Εργασιών της.....

Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για το 2021 αυξήθηκαν κατά 66 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 537 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των προϊόντων Unit/Index-Linked τακτικών καταβολών, αλλά και των συμβολαίων υγείας.
Η εταιρία συνέχισε να αναπτύσσεται και κατέγραψε κέρδη προ φόρων 22,4 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 44%, σε σύγκριση με το 2020.
Αυτό αποτελεί απόρροια της οργανικής ανάπτυξης της NN Hellas, μέσω πωλήσεων νέων συμβολαίων και βελτίωση της διατηρησιμότητας του χαρτοφυλακίου της, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ψηφιοποίηση και βελτίωση των λειτουργικών περιθωρίων.
Όσον αφορά στην NN Hellas II (πρώην MetLIfe), τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 290 εκατ. ευρώ το 2021, αυξημένα σε σχέση με το 2020 κατά 5 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, τα ασφάλιστρα ατομικών συμβολαίων Unit Linked αυξήθηκαν κατά 25%, τα ατομικά συμβόλαια ζωής και υγείας αυξήθηκαν κατά 7% και τα ομαδικά συμβόλαια αυξήθηκαν κατά 1% ως προς το 2020.
Μετά από 2 συνεχόμενα έτη με ζημιές, η εταιρία κατέγραψε κέρδη προ φόρων 1,3 εκατ. ευρώ για το 2021, σε σχέση με τις ζημιές του 2020 που ανήλθαν σε 52 εκατ. ευρώ προ φόρων.
H NN αποτελεί τη μεγαλύτερη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα, με παρουσία για περισσότερα από 40 έτη.

Οι στόχοι της πολυεθνικής για το 2023

Η εταιρεία στοχεύει στην δημιουργία λειτουργικού κεφαλαίου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025 από 1,5 δισεκατομμύρια το 2023
Η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία λειτουργικού κεφαλαίου (OCG) 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,87 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2025, σε σύγκριση με τον στόχο 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2023. Το λειτουργικό κεφάλαιο μετρά την δημιουργία πλεονασματικών κεφαλαίων κατά το κανονιστικό καθεστώς Solvency II της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο σύμφωνα με αναλυτές της J .P.Morgan αποτελεί καλό δείκτη για τις ελεύθερες ταμειακές ροές του της ΝΝ. Σύμφωνα με την JP Morgan η ΝΝ είναι αρκετά καλά τοποθετημένη για να επιτύχει τους στόχους για τα αποθεματικά κεφάλαια και τις ελεύθερες ταμειακές ροές.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΝ David Knibbe η εταιρεία χτίζει σταθερά το όνομα της και τις θέσεις της στην αγορά δημιουργώντας ισχυρές ταμειακές ροές ενώ η παρουσία της στην διεθνή αγορά την οδηγεί σε ανάπτυξη.
Η εταιρεία άφησε αμετάβλητη την πολιτική επιστροφής κεφαλαίου της, λέγοντας ότι δεσμεύτηκε για προοδευτικά μερίσματα ανά μετοχή και ετήσιες εξαγορές μετοχών τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντ. Βασιλόπουλος
Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης