Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA, Μorgan Stanley: Γιατί μπορεί να μπαίνουμε σε bull market – Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες το α' τρίμηνο του 2023

BofA, Μorgan Stanley: Γιατί μπορεί να μπαίνουμε σε bull market – Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες το α' τρίμηνο του 2023
Στην τρέχουσα bear market, το μεγάλο ζητούμενο είναι πότε αυτή θα δει τον πυθμένα της...
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί να εισερχόμαστε σε bull market «εκτιμούν» τόσο η Βank of America όσο και η Morgan Stanley, που όμως προειδοποιούν πως, σε ενδεχόμενο μη πλήρωσης των προϋποθέσεων που θέτουν, ο πάτος θα βρεθεί στο -15% από τα τρέχοντα επίπεδα…
Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο στοίχημα των δρώντων στην αγορά είναι σαφώς να αγοράσουν φθηνά... και να πουλήσουν ακριβά.
Οι υπόλοιπες στρατηγικές, όπως το trading των παραγώγων, ήταν για να μπορέσουν οι επενδυτές να επωφελούνται ακόμη και όταν οι αγορές ήταν πτωτικές.
Έτσι και στην τρέχουσα bear market, το μεγάλο ζητούμενο είναι πότε αυτή θα δει τον πυθμένα της, ώστε οι επενδυτές να επωφεληθούν ακόμη και από τα ράλι που συχνά εμφανίζονται εν μέσω πτωτικών αγορών.
Και εσχάτως, είναι αρκετά τα σημάδια που δείχνουν ότι ίσως η τρέχουσα bear market έχει δει τον πάτο της.

BofA: To μήνυμα της αγοράς…

Η χρηματιστηριακή αγορά έχει πολλή δουλειά να κάνει για να αποδείξει στους επενδυτές ότι μπορεί να υπάρξει νέα, βιώσιμη bull market το 2023, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμά της Bank of America.
Ο αναλυτής της BofA, Stephen Suttmeier, παρακολουθεί τρία βασικά τεχνικά επίπεδα, που επί του παρόντος χρησιμεύουν ως αντίσταση για τον S&P 500.
Εάν η αγορά ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια, θα έστελνε ένα μήνυμα στους επενδυτές ότι η bull market είναι εδώ… μετά από μια μακρά κυκλική bear market.
Αυτά τα τρία επίπεδα είναι οι 4.051 μονάδες, που αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 40 εβδομάδων, οι 4.109 μονάδες, που αντιπροσωπεύουν την καθιερωμένη γραμμή πτωτικής τάσης του 2022, και οι 4.325 μονάδες, που αντιπροσωπεύει το υψηλό που σημειώθηκε τον Αύγουστο.
Ο S&P 500 διαπραγματεύτηκε λίγο πάνω από τις 3.950 μονάδες στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Εάν αποτύχει να διαπραγματευτεί πάνω από αυτά τα τρία επίπεδα αντίστασης, το ράλι που σημειώνεται από τα μέσα Οκτωβρίου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα bear market ράλι.
Ένα ενθαρρυντικό σημάδι είναι η ικανότητα του S&P 500 να τυγχάνει διαπραγμάτευσης πάνω από το επίπεδο των 3.900 μονάδων, σύμφωνα με τον Suttmeier.
«Η καθημερινή αγορά αντιδρά σε σχεδόν κάθε τίτλο, επομένως είναι δύσκολο να διατηρήσουμε bullish (ή bearish) πεποίθηση.
Τούτου λεχθέντος, ο SPX συγκρατήθηκε πάνω από τις 3.900 μονάδες» είπε ο Suttmeier.
Εάν ο S&P 500 δεν καταφέρει να εκκαθαρίσει την επερχόμενη αντίστασή του, η οποία παραμένει έως και 10% μακριά από τα τρέχοντα επίπεδα, τότε οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μεγαλύτερη πτώση, σύμφωνα με τον Suttmeier, με τη πιθανότητα ο δείκτης να επανεξετάσει το πρόσφατο χαμηλό του, στις 3.491.
Μια πτώση σε αυτό το επίπεδο αντιπροσωπεύει πτωτική τάση 12%.

H Morgan Stanley ήταν μία από τις αρκούδες των αγορών

Νέο «πάτο» αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες διαβλέπει μέχρι το α’ τρίμηνο του 2023 η Morgan Stanley.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, ο δείκτης βαρόμετρο τόσο του αμερικανικού χρηματιστηρίου όσο και διεθνώς αγγίξει τις 3.000 μονάδες (-15% από τα τρέχοντα επίπεδα) και κατόπιν θα ανακάμψει στις 3.900 μονάδες.
Υπενθυμίζεται πως η Morgan Stanley ήταν μία από τις αρκούδες των αγορών, που σωστά προέβλεψε φετινό selloff. Ωστόσο, πλέον βλέπει «καταπληκτικές ευκαιρίες», δεδομένου ότι οι μετοχές θα σημειώσουν νέο χαμηλό το πρώτο τρίμηνο.
«Θα σημειώσετε νέο χαμηλό κάποια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο και αυτό θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία αγοράς», είπε σε συνέντευξή του στο CNBC ο επικεφαλής αναλυτής της Wilson, προσθέτοντας:
«Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του επόμενου έτους θα κοιτάμε το 2024, όταν τα κέρδη θα επιταχυνθούν ξανά.
Νομίζω ότι είμαστε στο τελικό στάδιο. Αλλά τα τελικά στάδια μπορεί να είναι πολύ δύσκολα, σωστά;».
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Morgan Stanley, οι αγορές δεν θα σπάσουν πριν το κάνει η αγορά εργασίας.
Αντίθετα, θα δώσει τη δυνατότητα μιας ήπιας προσγείωσης.
Επίσης, σύμφωνα με την τράπεζα, η αγορά αρχίζει να προεξοφλεί μια ανάκαμψη ανάπτυξης πολύ πριν τα υστερούντα δεδομένα γίνουν πιο εποικοδομητικά.
«Κατά την άποψή μας, βρισκόμαστε στο σημείο του κύκλου όπου η υπόθεση μιας πιο γραμμικής διαδρομής τιμών δεν έχει νόημα, καθώς αυτό πιθανότατα θα είναι ένα περιβάλλον συναλλαγών για κάποιο χρονικό διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης