Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το πρώτο 3μηνο του 2023 θα εμφανιστούν «καταπληκτικές» ευκαιρίες αγοράς στη Wall Street - Τα σημεία κλειδιά

Morgan Stanley: Το πρώτο 3μηνο του 2023 θα εμφανιστούν «καταπληκτικές» ευκαιρίες αγοράς στη Wall Street - Τα σημεία κλειδιά
Προτού κάποιος σπεύσει να αγοράσει μετοχές, ο Wilson προειδοποιεί επίσης ότι οι τελευταίοι μήνες της bear market θα είναι τουλάχιστον ταραχώδεις
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley, Mike Wilson, έχει γίνει γνωστός με μερικές παράξενες αλλά προφητικές χρηματιστηριακές προβλέψεις τα τελευταία χρόνια.
Και τώρα, παρά τις συνεχείς προβλέψεις για ύφεση από τους περισσότερους οικονομολόγους, ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της Wall Street λέει ότι οι μετοχές βρίσκονται στα "τελικά στάδια" της bear market.
"Θα σημειωθεί νέο χαμηλό κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο και αυτό θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για αγορά", δήλωσε ο Wilson στο CNBC.
Αλλά προτού κάποιος σπεύσει να αγοράσει μετοχές, ο Wilson προειδοποιεί επίσης ότι οι τελευταίοι μήνες της bear market θα είναι τουλάχιστον ταραχώδεις.
"Είναι η διαδρομή που θα είναι πραγματικά δύσκολη", είπε.

Υψηλές οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα

Παρά το ράλι άνω του 5% του S&P 500 κατά τις τελευταίες 30 ημέρες, ο δείκτης των blue-chip εξακολουθεί να έχει απώλειες άνω του 17% σε ετήσια βάση.
Και ο Wilson υποστηρίζει ότι οι εκτιμήσεις των εταιρικών κερδών για το 2023 εξακολουθούν να είναι κατά 20% υπερβολικά υψηλές, δεδομένης της παραμονής του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα και της ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων μέχρι στιγμής φέτος.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι μετοχές έχουν μπροστά τους περισσότερες πτωτικές τάσεις πριν τελειώσει η bear market.
Σε σημείωμά του τη Δευτέρα, 21/11/2022, ο Wilson έγραψε ότι βλέπει τρία βασικά "σημεία καμπής" να έρχονται στη χρηματιστηριακή αγορά το επόμενο έτος.
Το πρώτο είναι το συνεχιζόμενο ράλι της bear market, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει δύο μήνες και να οδηγήσει τον S&P 500 περίπου 5% υψηλότερα, στις 4.150 μονάδες.
Στη συνέχεια, ο Wilson αναμένει ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη θα μειωθούν, καθώς η η αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα οδηγήσουν σε μείωση των εταιρικών κερδών, οδηγώντας σε πιο συντηρητικές προβλέψεις από τις ομάδες διαχείρισης.
Η πτώση των εκτιμήσεων για τα κέρδη θα προκαλέσει στη συνέχεια την κατακόρυφη πτώση του S&P 500 μεταξύ 3.000 και 3.300 μονάδων το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης