Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Eurobank και ΟΠΑΠ σε υψηλό ημέρας – Ανύπαρκτος ο τζίρος

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Eurobank και ΟΠΑΠ σε υψηλό ημέρας – Ανύπαρκτος ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ούτε 3 εκατ. ευρώ την ώρα δεν έκανε το Χρηματιστήριο στις πρώτες 4 ώρες. Ο τζίρος ήταν ανύπαρκτος και μετά τις τελικές δημοπρασίες πάλι δεν πιάσαμε τα 35 εκατ. ευρώ μαζί με κάτι πακετάκια. ΟΠΑΠ και Eurobank γύρισαν το παιχνίδι όμως και έστειλαν το Γενικό Δείκτη σε υψηλό ημέρας.

FTSE RUSSELL: Είχαμε το βράδυ της Παρασκευής αναδιάρθρωση δεικτών, αλλά δεν υπήρξε ελληνικό ενδιαφέρον. Ούτε προσθήκες, ούτε διαγραφές. Υπενθυμίζεται πως κατά την προηγούμενη αναδιάρθρωση και λόγω της Ρωσίας, οι ελληνικές μετοχές αναβαθμίστηκαν και ο FTSE All World έχει 22 ελληνικές μετοχές.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Κοιτάζαμε τους όγκους μετά από τις πρώτες 4 ώρες και μόνο η Alpha Bank ήταν στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Η Πειραιώς που είχε και πακέτο 245 χιλ. τεμαχίων δεν είχε ξεπεράσει ο όγκος της τα 600 χιλ. τεμάχια. Τι να σχολιάσουμε; Μας άρεσε η Jumbo αν και την έκλεισαν με απώλειες, ενώ καλή ήταν και η εικόνα της Τέρνα Ενεργειακής. Η Motor Oil είχε κόψει το προμέρισμα και είχε απώλειες ανάλογες της αποκοπής. Τα βλέμματα όμως τράβηξε η Eurobank που έκλεισε και στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 3,76%.

ΡΕΥΜΑ: Οι εταιρείες έχουν δώσει τιμές για το Δεκέμβριο αρκετά χαμηλές και μάλλον το κράτος θα κάνει οικονομία, αφού δε θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξει τα νοικοκυριά. Μήπως να ακολουθήσουν και τα σούπερ μάρκετ ή οι βιομηχανίες την τάση και να βελτιώσουν τις τιμές τους;

ΟΠΑΠ: Και ξαφνικά έφυγαν κάτι μάρκετ αγορές και πήγαν τη μετοχή μέχρι τα 13,15 ευρώ και στο +3,30%. Εύκολα και χαλαρά, αφού δεν υπήρχαν εντολές και γενικότερα δεν υπήρχε συμμετοχή. Αύριο τα αποτελέσματα και περιμένουμε πως το Μουντιάλ θα αυξήσει τα έσοδα. Τελικά έκλεισε στα 13 ευρώ με άνοδο 2,12% και όγκο 446 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Eurobank και πλέον είναι στα 1,0895 ευρώ. Με απώλειες η Πειραιώς (-0,85%) άλλα έχει δώσει καλή κίνηση, η Alpha Bank (-0,47%) που συνεχίζει να απογοητεύει και Εθνική, η οποία έκλεισε με οριακή πτώση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με άνοδο και η συγκεκριμένη. Κάτι μαρκετιές χρειάστηκαν και εδώ και με μικρό όγκο πήγε πάνω από τα 17 ευρώ ξανά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Αν το αποφασίσουν αύριο την πάνε 6 ευρώ για πλάκα. Δε βλέπετε πως πετάνε μερικές αγορές και πάει εύκολα +5% και μετά την εγκαταλείπουν και με λίγα κομμάτια πάει στο -3%; Ό,τι θέλουν κάνουν. Προφανώς όμως δε θέλουν να πάει ακόμα υψηλότερα. Για να δούμε αν με αφορμή την ενημέρωση εννεαμήνου θα δώσει καμία κίνηση. Σήμερα ήθελαν να δείξουν αδυναμία και την έκλεισαν στο -2,22% και στα 3,96 ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Κοντά σε χαμηλό 20 μηνών κοντεύει να φτάσει η μετοχή. Βγήκαν και αρκετά κομμάτια πάλι.

Q&R: Έκανε πακέτο περίπου 700 χιλ. τεμάχια, ήτοι πάνω από 2%, στα 0,38 ευρώ ανά μετοχή και η μετοχή στη συνέχεια κινήθηκε έντονα ανοδικά. Στο +10,53% και στα 0,42 ευρώ με όγκο 725 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΙΛΥΔΑ: Στο υψηλό ημέρας και στα 1,28 ευρώ με όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δεν περνάνε απαρατήρητες οι καθημερινές τοποθετήσεις από insiders. Άλλες 205 χιλ. τεμάχια μάζεψαν στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Η μετοχή όμως παραμένει κάτω από 0,50 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Και εδώ γίνονται καλές αγορές από insiders αλλά προκοπή δεν έχει δει η μετοχή.

IDEAL: Στα 134,5 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 38% ο τζίρος και στα 15 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά 17%. Τα καθαρά στα 11,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης