Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι θα ανακοινώσει σήμερα (21/11) η ΕΧΑΕ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο

tags :
Τι θα ανακοινώσει σήμερα (21/11) η ΕΧΑΕ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο
Ενεργειακό και μισθολογικό κόστος θα μειώσουν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα (21/11) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α. δημοσιεύει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο η ΕΧΑΕ και αύριο θα γίνει η ενημέρωση των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι αναλυτές περιμένουν βελτιωμένο τζίρο, λόγω των υψηλότερων εσόδων από παράγωγα που όμως αναμένεται να αντισταθμιστεί έως ένα βαθμό από τον χαμηλότερο ημερήσιο τζίρο και τη χαμηλότερη αποτίμηση της αγοράς.
Σύμφωνα με την Piraeus Securities οι πωλήσεις αναμένονται στα 9,51 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 11% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά έξοδα εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένα κατά 28% και στα 6,21 εκατ. ευρώ λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους αλλά και του κόστους μισθοδοσίας.
Τα EBITDA αναμένονται στα 3,07 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 11% και τα καθαρά κέρδη στα 1,61 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 17%.
Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι πληθωριστικές πιέσεις και η άνοδος των επιτοκίων έχουν οδηγήσει σε μείωση του ημερήσιου τζίρου στο τρίτο τρίμηνο στα 56,3 εκατ. ευρώ (μέση ημερήσια αξία συναλλαγών).
Από την αρχή του έτους ο τζίρος είναι στα 75 εκατ. ευρώ και κάτω από την εκτίμηση της χρηματιστηριακής για το μέσο όρο του έτους και δεν αποκλείει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να μειώσει τις εκτιμήσεις της.
Για το 2023 πάντως περιμένει αυξημένη μεταβλητότητα που θα σχετίζεται με τις εκλογές, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τη δυνατότητα να πάρει επενδυτική βαθμίδα η χώρα και να μειωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις.
Ο μέσος ιστορικός όρος του ομίλου σε δείκτη EV/EBITDA είναι στις 11 φορές έναντι του εκτιμώμενου για το 2023 5,8x που υποδηλώνει discount 47,3%.
Ενόψει αποτελεσμάτων η Piraeus Sec. επαναλαμβάνει τη σύσταση υπεραπόδοσης για τη μετοχή, αλλά η πορεία από την αρχή του έτους θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση εκτιμήσεων για το σύνολο της χρήσης.
Η Eurobank Equities περιμένει έσοδα στο τρίτο τρίμηνο μειωμένα κατά 9,1% (χωρίς την προμήθεια στην Ε.Κ.) και στα 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA αναμένονται στα 2,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 0,5 εκατ. ευρώ.
H Beta ΑΧΕΠΕΥ περιμένει έσοδα 8,39 εκατ. ευρώ, EBITDA 2,57 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 24,9% και καθαρά κέρδη 1,319 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 32,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης