Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με ελάχιστες συναλλαγές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με ελάχιστες συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Γεμάτη η εβδομάδα καθώς έχουμε αρκετές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου και μετά βέβαια, την επόμενη εβδομάδα, έχουμε το επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνου. Σήμερα, μετά το κλείσιμο έχουμε τρίτο τρίμηνο από ΕΧΑΕ και Ideal. Επίσης σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα η Motor Oil (καθαρό 0,3855 ευρώ). Αύριο δημοσιεύουν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Fourlis και Epsilon Net και την Τετάρτη, Motor Oil και Quest. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπιες απώλειες και το Χ.Α. δείχνει διάθεση στα πρώτα λεπτά να ακολουθήσει. Ο τζίρος χαμηλός και χρειάστηκαν 10 λεπτά για να πιάσουμε το 1 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Βλέπουμε υπερκέρδη σε πολλές εταιρείες και είναι αποτέλεσμα των ανατιμήσεων που έχουν γίνει προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και της διατήρησης της ζήτησης σε υψηλά επίπεδα. Νομίζουμε όμως πως κάποιες εταιρείες έχουν κάνει μεγάλες ανατιμήσεις και έχουν ξεπεράσει το ύψος της επιβάρυνσης από το αυξημένο κόστος. Μάλλον θα πρέπει να συνετιστούν κάπως.

MOTOR OIL: Χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα σήμερα και δημοσιεύει αποτελέσματα στις 23/11. Στα 450 εκατ. ευρώ το προσαρμοσμένο EBITDA στο τρίτο τρίμηνο περιμένουν κάποιοι αναλυτές και στα 1,147 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο! Πάνω από 800 εκατ. ευρώ θα είναι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη. Λόγω της αποκοπής υποχωρεί 2,2% η μετοχή. Χάνει όλο το μέρισμα και κάτι ακόμη, στα πρώτα λεπτά.

ΕΧΑΕ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Ο τζίρος έχει πέσει κάπως και μάλλον είναι λίγο πιο χαμηλός από την εκτίμηση κάποιων αναλυτών. Έτσι όπως σημειώνουν στα σχόλιά τους ίσως προβούν σε κάποιες υποβαθμίσεις εκτιμήσεων. Το 2023 περιμένουν καλύτερο τζίρο, είναι χρονιά εκλογών και όλα θα κριθούν από το αν πάρει η χώρα επενδυτική βαθμίδα.

ΔΕΗ: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα και θα έχουν ενσωματώσει την έκτακτη φορολογία που με βάση τη ΡΑΕ θα είναι στα 276 εκατ. ευρώ. Η Piraeus Sec. περιμένει στο τρίτο τρίμηνο δημοσιευμένο EBITDA -47 εκατ. ευρώ και ζημιά στην τελική γραμμή 294 εκατ. ευρώ. Το επαναλαμβανόμενο EBITDA στο εννεάμηνο αναμένεται στα 631 εκατ. ευρώ και η ζημιά στα 312 εκατ. ευρώ σε δημοσιευμένο επίπεδο. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα της μετοχής στα 6,45 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μετά τη μεγάλη κίνηση της μετοχής στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, άνοιξε και πάλι ανοδικά προς τα 1,60 ευρώ. Εκεί και μέχρι τα 1,65 ευρώ βρίσκουμε μία καλή αντίσταση. Με χαμηλό όγκο το άνοιγμα και με απόσταση ο αγοραστής από τον πωλητή.

LAMDA: Το πρώτο ομόλογο άνοιξε με απώλειες 2,5% και στις 91,5 μονάδες βάσης.

ΕΛΠΕ: Βάζουν πλάτη και κινούνται με καλή άνοδο άνω του 1%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οριακά υψηλότερα ο δείκτης με την Alpha Bank να κινείται με άνοδο αλλά μόλις 0,66%. Οι άλλες συστημικές με οριακές απώλειες.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Από τα μικρά και μετά από λίγα λεπτά συνεδρίασης δείχνει πως ξεχωρίζει η συγκεκριμένη με άνοδο 1,5%. Υπάρχει και η συνέντευξή τύπου αυτήν την εβδομάδα, όπου θα ενημερώσει η διοίκηση για τη στρατηγική και ίσως επιβεβαιωθούν και όσα φημολογούνται για είσοδο στρατηγικού κ.α.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με καλό όγκο άνοιξε η μετοχή και απώλειες όμως 3,38%. Συνεχίζουν να στηρίζουν οι insiders. Στα 0,4720 ευρώ με την αποτίμηση στα 54 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης