Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κίνα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο ασθενούς Covid-19, από τον Μάιο

H Κίνα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο ασθενούς Covid-19, από τον Μάιο
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε περισσότερες από 24.000 νέες εγχώριες μολύνσεις για το προηγούμενο 24ωρο, στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικές.
Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα ανακοίνωσε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου τον πρώτο νεκρό από covid-19 από τον Μάιο, έναν 87χρονο άνδρα από το Πεκίνο, όπου η άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων οδηγεί σταδιακά στο κλείσιμο πολλών χώρων και καταστημάτων.
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε περισσότερες από 24.000 νέες εγχώριες μολύνσεις για το προηγούμενο 24ωρο, στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικές.
Η πλέον πληγείσα επαρχία είναι η Γκουανγκντόνγκ, όπου βρίσκονται οι μεγαλουπόλεις Καντόν και Σεντζέν.

Στην πρωτεύουσα καταγράφηκαν 621 νέα κρούσματα.

Κάποιοι κάτοικοι του Πεκίνου βρίσκονται σε περιορισμό στα σπίτια τους, ενώ άλλοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικά κέντρα καραντίνας.
Ωστόσο οι αρχές δεν φαίνεται να επιθυμούν να επιβάλλουν γενικευμένους περιορισμούς, όπως έκαναν σε προηγούμενες εξάρσεις της νόσου, καθώς οι πολίτες είναι πλέον αγανακτισμένοι και κουρασμένοι από τα μέτρα αντιμετώπισης της covid.
Μεγάλα εμπορικά κέντρα στο Πεκίνο ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν τη λειτουργία τους, όμως άλλα απλώς μείωσαν το ωράριο λειτουργίας τους, ή απαγόρευσαν το σερβίρισμα φαγητού στα εστιατόριά τους.
Ο άνδρας που πέθανε είχε ήπια συμπτώματα covid, όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε λόγω βακτηριακής λοίμωξης, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV.

Είναι επισήμως ο πρώτος νεκρός από covid από τα τέλη Μαΐου.

Οι διαχειριστές πολλών κτιρίων γραφείων στη συνοικία Τσαογιάνγκ, όπου έχουν την έδρα τους πολλές επιχειρήσεις και πρεσβείες, ζήτησαν σήμερα από τις εταιρείες να προτιμήσουν την τηλεργασία. Πολλά σχολεία επίσης αποφάσισαν να στραφούν στην τηλεκπαίδευση. Πάρκα, γυμναστήρια και αθλητικοί χώροι έκλεισαν.
Οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας ζήτησαν χθες Σάββατο να αποφεύγονται οι «μη απαραίτητες» μετακινήσεις μεταξύ των διαφορετικών συνοικιών του Πεκίνου, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Μαζικά διαγνωστικά τεστ

Από την πλευρά τους οι αρχές της Καντόν, όπου εντοπίστηκαν περισσότερα από 8.000 κρούσματα, ξεκίνησαν σήμερα τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ στην κεντρική συνοικία Χαϊζού, όπου ζουν περίπου 1,8 εκατ. άνθρωποι.
Ο ασιατικός γίγαντας είναι η τελευταία μεγάλη παγκόσμια οικονομία που ακολουθεί αυστηρή πολιτική αντιμετώπισης της covid, η οποία έχει στόχο να αποφεύγονται οι μολύνσεις και κατά συνέπεια οι θάνατοι.
Στις 11 Νοεμβρίου οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν μια χαλάρωση της λεγόμενης πολιτικής μηδενικής covid, περιορίζοντας κυρίως τις καραντίνες, κυρίως για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.
Παρ’ όλα αυτά η επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει να είναι μια μακρινή προοπτική, διότι καραντίνες, lockdown και μαζικά τεστ εξακολουθούν να επιβάλλονται σε μεγάλη κλίμακα στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης