Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ασυνήθιστος «χορός» των... προβάτων στην Κίνα

Ο ασυνήθιστος «χορός» των... προβάτων στην Κίνα
Σαν υπνωτισμένα τα πρόβατα ενός κοπαδιού στην Κίνα περπατούν νυχθημερόν... κυκλικά

Tην παγκόσμια προσοχή έχει ελκύσει ο ασυνήθιστος… «χορός» ενός κοπαδιού δεκάδων προβάτων σε φάρμα της Κίνας που επί 15 ημέρες για άγνωστους λόγους κινούνται κυκλικά σαν υπνωτισμένα, καταγράφοντας τέλειους… κύκλους, κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού.
Το περίεργο περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, δημοσιεύοντας και βίντεο όπου φαίνονται τα πρόβατα να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο και δίπλα – δίπλα, διαγράφοντας κύκλο, ενώ κάποια άλλα στέκονται στο κέντρο, παρακολουθούν όσα κινούνται και κάποια μπαίνουν στον κύκλο.
Η κυρία Miao ιδιοκτήτρια της φάρμας στην πόλη Μπαότου της Αυτόνομης Περιφέρειας της Εσωτερικής Μογγολίας στην Κίνα, είπε ότι κάποια πρόβατα ξεκίνησαν αρχικά να κινούνται κυκλικά στις 4 Νοεμβρίου, πριν αρχίσουν να συμμετέχουν και άλλα.

Φαινόμενο ασθένειας...

Μάλιστα τα πρόβατα δεν σταματούν να περπατούν στον κύκλο ούτε το βράδυ.
Από τα 34 μαντριά που έχει η φάρμα μόνο τα πρόβατα του 13 κάνουν κύκλους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κανείς δεν μπορεί εξηγήσει με βεβαιότητα την παράξενη αυτή συμπεριφορά, κάποιοι ωστόσο αναφέρουν, πως η συμπεριφορά των ζώων μπορεί να οφείλεται στη νόσο λιστερίωση (Listeriosis) η οποία προκαλεί φλεγμονή στη μία πλευρά του εγκεφάλου και κάνει τα ζώα να αποπροσανατολίζονται, αλλά θα πρέπει να τους γίνουν εξετάσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και πέρσι στο Σάσεξ, όπως αποδείχτηκε όμως τα πρόβατα απλά βοσκούσαν τροφή που είχε τοποθετηθεί κυκλικά στο έδαφος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης