Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ κράτησαν τις 900 μονάδες – Ζητούμενο η διάχυση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ κράτησαν τις 900 μονάδες – Ζητούμενο η διάχυση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση με το γενικό δείκτη να κλείνει με άνοδο 0,40% και κοντά στις 904 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός ο καθαρός αλλά λόγω πακέτων φαίνεται βελτιωμένος. Στα 74,7 εκατ. ευρώ ο συνολικός εκ των οποίων 16,8 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Μικρές απώλειες στις τράπεζες και επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μη τραπεζικά βαριά χαρτιά.

ΑΔΜΗΕ: Επιτέλους! Λέτε να δώσει την κίνηση που χρωστάει; Τεράστιος ο όγκος σήμερα και ξεπέρασε τις 600 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή γνώρισε τη δεύτερη καλύτερη ποσοστιαία άνοδο για φέτος με το σημερινό 5,99%. Είχε να δει τέτοιο ποσοστό από το Μάρτιο. Στα 1,77 ευρώ το κλείσιμο. Να θυμίσουμε πως μέρες τώρα άνοιγε με καλή άνοδο αλλά δεν μπορούσε να την κρατήσει μέχρι τέλος. Χωρίς τη σημερινή κίνηση από την αρχή του έτους είχε απώλειες 30%. Αδικαιολόγητη η πορεία της μέχρι σήμερα.

ΔΕΗ: Στις επάλξεις ξανά η μετοχή και ενισχύθηκε 2,3% κλείνοντας στα 6,66 ευρώ. Λόγω πακέτου ο όγκος στα 1,68 εκατ. τεμάχια σήμερα.

LAMDA: Με άνοδο 2,48% η συγκεκριμένη που καιρό όμως κάνει την ίδια διαδρομή χωρίς να έχει καταφέρει να ικανοποιήσει τους μετόχους της με την πορεία της.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο τραπεζικός δείκτης έχει από 30 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή είδε περίπου τα χαμηλά και από εκεί ξεκίνησε η άνοδος, 26,5% απόδοση. Στο ίδιο διάστημα η Πειραιώς έχει απόδοση 38% και με το ποσοστό αυτό επιβεβαιώνει την εξαιρετική συμπεριφορά που έχει εδώ και βδομάδες στο ταμπλό. Η Εθνική έχει άνοδο 27%, η Eurobank 25% και τελευταία η ΑΛΦΑ με άνοδο μόλις 22%. Σήμερα η ΕΥΡΩΒ έκλεισε αμετάβλητη και οι άλλες τρεις με ήπιες απώλειες. Τις μεγαλύτερες (-0,87%) είχε η ΑΛΦΑ. Γνωστή η περίπτωσή της…

ΕΥΔΑΠ: Υπάρχει μία επιφυλακτικότητα από πλευράς επενδυτών και μάλλον έχει να κάνει με τα αποτελέσματα, τα οποία δεν ήταν καλά στο εξάμηνο και δεν αναμένεται να έχουν βελτιωθεί στο εννεάμηνο. Δεν έχουμε επίσης εξέλιξη με το θέμα της έξτρα επιστροφής κεφαλαίου, με τις πληροφορίες μας να λένε πως θα δοθεί, αλλά πότε;

JUMBO: Την έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας και στα 14,83 ευρώ (-0,13%).

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Πολλά τα υποτιμημένα χαρτιά της κατηγορίας. Πολλά έχουν «φάει τόσο ξύλο» που δεν έχουν σηκώσει κεφάλι εδώ και μήνες. Θα θέλαμε να δούμε διάχυση και να πάρουν κάποιες ανάσες. Ποιες μετοχές να πρωτοσχολιάσουμε. ΕΧΑΕ, Fourlis, Πλαίσιο, Premia, Πλαστικά Θράκης, Πετρόπουλος, Ολυμπιακή Τεχνική, Έλαστρον, ΕΥΑΘ, Μύλοι Λούλη, Medicon, Revoil και τόσες άλλες.

ATTICA GROUP: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου η μετοχή σήμερα και με δημοσιευμένο το τρίτο τρίμηνο. Συνέχισε υψηλότερα η μετοχή, λόγω του εξαιρετικού τρίτου τριμήνου. Υπενθυμίζουμε πως έχει και έκτακτα κέρδη.

MEZZ: Πολλά βλέμματα έχουν τραβήξει και πολλές αναλύσεις γίνονται για το ποια μετοχή από όλες είναι η καλύτερη ή για το ποιοι πουλάνε ή τί είδαν όσοι αγοράζουν κ.α. Η ουσία είναι πως για παράδειγμα το Galaxy στις πρώτες συνεδριάσεις από 0,27 ευρώ που ήταν η τιμή εισαγωγής πήγε στα 0,10 ευρώ και έκτοτε κινείται ανοδικά και έπιασε ξανά τα 0,20 ευρώ σχεδόν. Το Sunrise μπήκε στα 0,14 ευρώ και πήγε στις πρώτες μέρες στη μισή τιμή. Τώρα έπιασε πάλι τα 0,10 ευρώ. Οι πρώτοι μέτοχοι που τα έλαβαν τα πήραν δωρεάν, άρα όπου και να πουλήσουν ή όπου πούλησαν γράφουν όφελος. Όσοι τώρα αγόρασαν μέσα στην καταιγίδα των πρώτων ημερών, έχοντας στο μυαλό τους την προηγούμενη εμπειρία έχουν μεγάλη απόδοση.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με δυνατή εντολή αγοράς στα 0,49 ευρώ που δεν ικανοποιήθηκε. Άλλες μέρες θα έφευγαν γρήγορα χαρτιά από πωλητές. Το σημειώνουμε και το παρακολουθούμε μήπως και έχουμε κάποια καλή εξέλιξη. Στα 0,5020 ευρώ και στο +5,68% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCΕ: Στο +4,66% και στα 4,04 ευρώ με όγκο 18 χιλ. τεμάχια. Δυνατή ανάκαμψη για τη μετοχή που είχε φτάσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα λίγες εβδομάδες πριν.

PREMIA: Στα 1,1250 ευρώ με όγκο 67 χιλ. τεμάχια. Δείχνει πως θέλει να βγάλει αντίδραση.

CENERGY: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική σήμερα και κλείσιμο στα 3,15 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης