Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ –Συνεχίζει υψηλότερα με επιλεκτικές κινήσεις - Ξεχωρίζουν ΠΕΙΡ και ΔΕΗ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ –Συνεχίζει υψηλότερα με επιλεκτικές κινήσεις - Ξεχωρίζουν ΠΕΙΡ και ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, ενώ παρόμοιο άνοιγμα περίμεναν και οι αναλυτές όπως σημείωναν στα πρωινά τους σχόλια για την εγχώρια αγορά. Οι 900 μονάδες μάλλον θα οδηγήσουν σε επαναξιολόγηση της στάσης και συσσώρευση. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις παρέχουν στήριξη. Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται είναι θετικά. Θέλουμε να δούμε και διάχυση.

Ήπια ανοδικά άνοιξε ο Γ.Δ. και πάνω από τις 900 μονάδες. ΔΕΗ, Jumbo και κάποιες συστημικές ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα αν και ο όγκος δεν είναι υψηλός σε όλες. Παλεύει να πιάσει το 1 ευρώ η ΑΛΦΑ. Δυνατή και σήμερα η ΠΕΙΡ. Πάνω από 1% ενισχύεται η ΔΕΗ και η Jumbo.

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ: Μας κάνουν εντύπωση κάποια αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, γιατί με τέτοια κόστη θα περιμέναμε χειρότερα αποτελέσματα. Ακόμα και στον τουρισμό που πήγε εξαιρετικά κάποια νούμερα ήταν δύσκολο να ξεπεραστούν. Όμως ξεπεράστηκαν με χαρακτηριστική ευκολία που σημαίνει πως οι εταιρείες όχι μόνο έκαναν αυξήσεις για να καλύψουν την αύξηση του πληθωρισμού, αλλά έβγαλαν και υπερκέρδη. Στην πλάτη μας όλα αυτά. Έτσι πήγε ο πληθωρισμός εκεί που πήγε, γιατί προφανώς και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα έγιναν ανεξέλεγκτες αυξήσεις. Θα έχουμε περισσότερα όταν βγουν και άλλα αποτελέσματα.

AIRBNB: Η μέθοδος ενοικίασης διαμερισμάτων μέσω της πλατφόρμας ή εκτός (λίγη σημασία έχει) δημιουργεί τρύπα στα έσοδα του κράτους αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό. Όσοι έχουν μονάδες, από ενοικιαζόμενα δωμάτια, έως ξενοδοχεία, στην τιμή που πληρώνει ανά βραδιά ο πελάτης, υπάρχει φόρος διανυκτέρευσης, ΦΠΑ, τέλη παρεπιδημούντων, ΙΚΑ κ.α. Αυτά τα κόστη δεν υπάρχουν σε κάποιον που νοικιάζει το σπίτι του στον τουρισμό. Δεν χάνει έσοδα μόνο το κράτος. Ο ανταγωνιστής που έχει όλα τα παραπάνω έχει πολύ μικρότερο περιθώριο κέρδους. Μαντέψτε τώρα το αποτέλεσμα. Η τιμή μπαίνει σε διαπραγμάτευση προκειμένου να πληρώσει «μαύρα» ο πελάτης. Διπλή δηλαδή ζημιά για το κράτος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 0,23% ο τραπεζικός δείκτης που χθες βρέθηκε σε υψηλό 7 μηνών. Η ΠΕΙΡ εδώ και μέρες έχει εξαιρετική συμπεριφορά. Με οριακές απώλειες ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ και ήπια άνοδο η ΑΛΦΑ.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά και προς τα 6,60 ευρώ.

ATTICA GROUP: Ισχυρά τα νούμερα και πάνω από αυτά του 2019. Όπως καταλαβαίνετε έγιναν σημαντικές αυξήσεις για να καλυφθούν να νέα κόστη και να μείνουν και πολλά στην άκρη. Υπάρχουν και έκτακτα βλέπουμε από την ανακοίνωση. Στο εξάμηνο είχαμε εντοπίσει περί τα 10 εκατ. ευρώ έκτακτα. Σήμερα οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

PREMIA: Στα 1,1150 ευρώ στο άνοιγμα. Για να δούμε αν θα κάνει κάποια δυνατή κίνηση σήμερα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Κλείνει καταστήματα σε Αλβανία και Σερβία. Έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια δεν είχαμε κινήσεις για ανάπτυξη από την εταιρεία και οι επιδόσεις σε αυτές τις χώρες δεν πρόσφεραν κάτι. Παραμένει σε Ρουμανία και φυσικά Ελλάδα. Οι πωλήσεις σε αυτές τις χώρες δεν είναι σημαντικές, αλλά πρέπει νομίζουμε συνολικά να δει το θέμα των πωλήσεων η εισηγμένη. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Πρέπει να βελτιώσει με κάποιο τρόπο τις πωλήσεις της.

LAVIPHARM: Στρατηγική συμφωνία στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης με την TIKUN Europe ανακοίνωσε η εταιρεία. Πρόκειται για μία παρθένα αγορά και δεν υπάρχουν στοιχεία για το τι μπορεί να φέρει.

REVOIL: Ανοδικά κατά 2,7% περίπου και στα 1,3450 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης