Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έπιασε τις 900 μονάδες με επιλεκτικές κινήσεις – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έπιασε τις 900 μονάδες με επιλεκτικές κινήσεις – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Περισσότερο με συνεδρίαση συσσώρευσης έμοιαζε η σημερινή αλλά και πάλι δεν έλειψαν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Αυτές που αισίως μας έφτασαν στις 900 μονάδες. Δεν ενθουσιάζει ο τζίρος και το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό παραμένει αμέτοχο. Όμως οι αποτιμήσεις για ένα σημαντικό αριθμό μετοχών έχουν βελτιωθεί. Το momentum είναι πιο ισχυρό σε επιλεγμένα χαρτιά. Στις 990,30 μονάδες το κλείσιμο και στο +0,28% με κάτι λιγότερο από 51 εκατ. ευρώ τζίρο.

DAX: Σε ένα μήνα έχει κερδίσει 2.000 μονάδες.

ΔΕΗ: Δυνατή κίνηση σήμερα από τη μετοχή. Τα 6,51 ευρώ και στο +3,01% με υψηλό στα 6,52 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζει να ξεχωρίζει η Πειραιώς. Είχε τη μεγαλύτερη άνοδο στα βαριά σήμερα με 3,43% και ακολούθησε η Alpha Bank, η οποία στις τελικές δημοπρασίες πήγε σε υψηλό ημέρας και στο +1,48%. Καταβάλει αξιέπαινες προσπάθειες να σπάσει το 1 ευρώ, αλλά θα έπρεπε να το είχε ήδη ξεπεράσει. Στο τέλος πέρασε θετική και η ΕΤΕ αλλά οριακά. Με μικρές απώλειες η ΕΥΡΩΒ. Ο τραπεζικός δείκτης εκτός από υψηλό ημέρας έκλεισε και σε υψηλά 7 μηνών.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Εξαιρετική πορεία και από τις δύο. Στο +2,54% η Motor Oil και στο υψηλό ημέρας (18,15%) το κλείσιμο. Με άνοδο 0,44% τα ΕΛΠΕ.

ΑΔΜΗΕ: Άνοιξε πάλι σήμερα με όρεξη και στο τέλος… μία από τα ίδια. Έκανε πάνω από 200 χιλ. τεμάχια όγκο και έκλεισε με μικρή άνοδο 0,60%.

CENERGY: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και σχεδόν μηδένισε τις απώλειες από την αρχή του έτους. Στα 3,0850 ευρώ και στο +2,83%.

EPSILON NET: Στο επίκεντρο σήμερα λόγω της ανακοίνωσης ότι συζητάει με την Εθνική Τράπεζα. Να αγοράσει ποσοστό επιθυμεί η τράπεζα. Πήγε μέχρι τα 6,44 ευρώ αλλά έκλεισε στα 6 ευρώ, με άνοδο 5,26% και κοντά στο χαμηλό ημέρας που ήταν τα 5,96 ευρώ.

INTRAKAT: Μετά από αίτημα του εκπροσώπου του μετόχου του κ.Κούτρα η γενική συνέλευση αναβλήθηκε. Θα συνεχιστεί την 1η Δεκεμβρίου. Είχε απαρτία 84,5%.

INTRALOT: Περιμένει νεότερα από Αμερική η αγορά. Είχε ειπωθεί πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς το τέλος του έτους. Στο +5% σήμερα και στα 0,63 ευρώ με καλό όγκο.

AS COMPANY: Μπήκε σήμερα μεγάλη εντολή στα 2,10 ευρώ και «κόπηκε» η όρεξη όσων προσπαθούσαν να την πιέσουν το προηγούμενο διάστημα και δυστυχώς τα είχαν καταφέρει. Η αποτίμηση αστεία και βέβαια έχει περάσει απαρατήρητη η ανακοίνωση για αγορά έκτασης στην Ελούντα προκειμένου να ασχοληθεί και με το real estate. Νέο τελείως το αντικείμενο και καμία σχέση με αυτό που δραστηριοποιείται τώρα, αλλά δεν είναι και κάτι που δεν μπορεί να κάνει. Μετά από χρόνια τοποθετεί κεφάλαια και εκτός βραχυπρόθεσμων επενδύσεων. Στα 2,13 ευρώ και στο +3,90% με 27 χιλ. τεμάχια.

REVOIL: Έφυγαν δυο-τρεις εντολές market από κάποιον αγοραστή και πήγε η μετοχή πολύ εύκολα στο +6%. Έκλεισε στα 1,31 ευρώ και με άνοδο 3,56%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εκεί που σε απογοητεύει ξαφνικά αλλάζει τελείως συμπεριφορά και σε κάνει να απορείς. Στο +1,73% και στα 4,12 ευρώ. Υψηλό ημέρας στο κλείσιμο με ένα μικρό «μαστιγωματάκι». Ο όγκος 68 χιλ. τεμάχια. Τα περισσότερα τα έκανε από τις τελικές δημοπρασίες και μετά. Δεν την έκλεισαν με άλλα λόγια ψηλά με λίγα κομμάτια. Μάζεψαν αρκετά.

PREMIA: Στα 1,10 ευρώ και στο +2,80% με όγκο 91 χιλ. τεμάχια. Μάλλον πουλάει άλλος τώρα αλλά πιο χαλαρά και με τους αγοραστές να μαζεύουν με περισσότερη άνεση.

FOURLIS: Μαζεύεται ανοδικά και εδώ η προσφορά. Στα 3,0750 ευρώ και στο +2,50 ευρώ όταν πριν λίγες εβδομάδες πάλευε στα 2,5 ευρώ.

ATTICA GROUP: Με όγκο σχεδόν 80 χιλ. τεμάχια η μετοχή. Στα 1,0550 ευρώ και στο +2,43%.

ΜΕΖΖ: Παραμένουν δραστήριες οι μετοχές της κατηγορίες. Ειδικά μετά την είσοδο των νέων και μετά τη μεγάλη πτώση των δύο πρώτων ημερών έχουν ανακάμψει και βρίσκονται σχεδόν καθημερινά μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν. Το Sunrise στο +5,37%, το Galaxy στο +5,23% και το Phoenix στο +1,03%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Τη νέα στρατηγική της θα παρουσιάσει στους δημοσιογράφους η εταιρεία στις 24 Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν είσοδο στρατηγικού μέσω αύξησης κεφαλαίου.

ΣΕΠΕΥ: Συγκροτήθηκε σε σώμα ο σύνδεσμος των εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και εξέλεξε πρόεδρο των Γ.Πολυχρονίου της Μεσογειακής ΑΕΕΔ. Γνωστά ονόματα στο Δ.Σ. όπως ο Γιώργος Λυραντωνάκης ή ο Ηλίας Ζαχαράκης, γνωστοί για την προσφορά τους στην ενημέρωση των επενδυτών. Καλή δύναμη, εύχεται η στήλη και χρειάζεται η αγορά την παρουσία τους και τις προτάσεις τους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης