Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το βλέμμα θα παραμείνει στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού και στις τράπεζες. Τα ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, αλλά και η βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό, λόγω της αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, μας έχει δώσει μία καλή κίνηση, η οποία την περασμένη Παρασκευή είχε αποτέλεσμα να ακουμπήσουμε τις 900 μονάδες. Με βάση εκτιμήσεις αναλυτών, βρισκόμαστε σε σημαντική αντίσταση και από εδώ και πάνω θα αυξάνονται οι πωλήσεις.

Το ανοδικό άνοιγμα των αγορών στην Ευρώπη, αναμένεται να μας βοηθήσει σήμερα. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η αγορά και επηρεάζεται από το -2% της Coca Cola που όμως έγινε με 12 τεμάχια. Καλή εικόνα από ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ. Μάλλον προσπάθεια αναζήτησης κατεύθυνσης δείχνουν τα πρώτα λεπτά.

CENERGY: Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν στο άνοιγμα καθώς πολύ γρήγορα έκανε 23 χιλ. τεμάχια με την τιμή να είναι πάνω από τα 3 ευρώ.

EPSILON NET: Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα για στρατηγική συμφωνία. Οι πληροφορίες λένε εξαγορά ποσοστού. Παλιά οι τράπεζες πουλούσαν όλες τις συμμετοχές για να επικεντρωθούν στη βασική δραστηριότητα και τώρα βλέπουμε την ΕΤΕ να αγοράζει ποσοστό σε εταιρεία πληροφορικής. Στο +7% η μετοχή στο άνοιγμα και πάνω από τα 6 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Δυνατά τα ξεκινήματα της μετοχής τις τελευταίες μέρες αλλά δεν έχουν διάρκεια. Έτσι η μετοχή δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1,70 ευρώ. Στα 1,6880 ευρώ σήμερα και στο +1,69% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ήπιες απώλειες ο τραπεζικός δείκτης. Δικαιολογημένες οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Υποχωρεί η ΕΤΕ και με μικρότερο ποσοστό η ΕΥΡΩΒ. Προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα η ΑΛΦΑ.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Ανοδικά ξεκίνησαν και οι δύο μετοχές.

INTRAKAT: Σήμερα η γενική συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ και μαθαίνουμε πως θα υπάρχει παρουσία και του μετόχου μειοψηφίας, μέσω εκπροσώπου. Ο κ.Κούτρας μαθαίνουμε επίσης ότι μάλλον θα μπει στην αύξηση κεφαλαίου, ασκώντας τα δικαιώματά του. Υπενθυμίζεται πως οι βασικοί μέτοχοι έχουν ανακοινώσει πως θα καλύψουν και θα έχουν και έξτρα κεφάλαια για να πάρουν αδιάθετες. Η τιμή διάθεσης είναι 1,17 ευρώ ανά νέα μετοχή με τη σχέση ανταλλαγής 1,1387 νέες για κάθε 1 παλιά.

IDEAL: Σήμερα και η δική της γενική συνέλευση για την επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Αντιστοιχεί σε απόδοση 3,5%.

BRIQ PROPERTIES: Έσοδα 5,88 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ. Η εσωτερική λογιστική αξία της μετοχής στα 2,66 ευρώ. Σημαντικό το discount της μετοχής.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Για να δούμε αν η δυνατή κίνηση της περασμένης Παρασκευής και το κλείσιμο σε υψηλό ημέρας θα έχει συνέχεια. Αμετάβλητη στα πρώτα λεπτά. Κανονικά θα έπρεπε ήδη η μετοχή να ήταν κοντά στα 4,50 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Πληροφορίες θέλουν τη συγκεκριμένη να πουλάει το ποσοστό (20,5%) που έχει στη ΓΕΦΥΡΑ.

CENTRIC: Έχει μείνει και αυτή πίσω.

ΕΛΤΟΝ: Στα 2,12 ευρώ η μετοχή με χαμηλό όγκο και με αποτίμηση κάτω από 57 εκατ. ευρώ που μάλλον είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σύγκριση με τα νούμερα που έχει δημοσιεύσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης