Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο των τελευταίων 8 μηνών ο ΑΔΜΗΕ, στο +6%

tags :
Στη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο των τελευταίων 8 μηνών ο ΑΔΜΗΕ, στο +6%
Υπενθυμίζεται πως λόγω του WACC της ΡΑΕ το οποίο ήταν χαμηλότερο από αυτό που ζητούσε ο ΑΔΜΗΕ, είδαμε τους προηγούμενους μήνες μία πίεση στη μετοχή
Σχετικά Άρθρα

Μετά από 8 μήνες η μετοχή του ΑΔΜΗΕ έκλεισε με ισχυρή άνοδο +5,99% και υψηλό ενδοσυνεδρικό +6,71%. 
Η μετοχή έχοντας απώλειες 27% από την αρχή του έτους έχει σκορπίσει την απογοήτευση στους επενδυτές, καθώς ούτε όταν οι ενεργειακές εταιρείες ήταν στο επίκεντρο καρπώθηκε κάτι η συγκεκριμένη.
Είναι ενδεικτικό, ότι εδώ και μέρες προσπαθούσε να ανακάμψει από τις πρώτες ώρες των τελευταίων συνεδριάσεων αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει τα κέρδη έως το τέλος. 
Σήμερα, ενισχύθηκε 5,99% και έκλεισε στα 1,77 ευρώ με όγκο 614 χιλ. τεμάχια και με αποτίμηση  στα 411 εκατ. ευρώ.
Μεγαλύτερη άνοδο σε κλείσιμο έχει δει φέτος μόνο στις 9 Μαρτίου όταν είχε ενισχυθεί 6,02%, αλλά τότε η μετοχή ήταν στα 2,29 ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από το σημείο που είναι σήμερα.
Υπενθυμίζεται πως λόγω του WACC της ΡΑΕ το οποίο ήταν χαμηλότερο από αυτό που ζητούσε ο ΑΔΜΗΕ, είδαμε τους προηγούμενους μήνες μία πίεση στη μετοχή, αλλά μάλλον ήταν υπερβολική.
Κάποια στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως η αποτίμηση ίσως οδηγήσει τη μετοχή εκτός FTSE 25, αλλά σημειώνουμε πως πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει αλλαγές στη σύνθεση του δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης χωρίς όμως να παρατηρούνται ροές κεφαλαίων.
Δηλαδή με άλλα λόγια η αναδιάρθρωση του δείκτη δε συνοδεύεται από μεγάλες κινήσεις παικτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης