Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Εκρηκτική άνοδος στη Wall λόγω κάλυψης short θέσεων – To ράλι καύσιμο για sell off αργότερα

tags :
Goldman Sachs: Εκρηκτική άνοδος στη Wall λόγω κάλυψης short θέσεων – To ράλι καύσιμο για sell off αργότερα
Αυτή η ροή θα εξαντληθεί παρέχοντας καύσιμο για sell off αργότερα…

Στην επιθετική κάλυψη short θέσεων οφείλεται το ράλι στη Wall Street τη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα της Goldman Sachs, που επισημαίνει ότι τα τρέχοντα κέρδη θα αποτελέσουν καύσιμο για κατοπινό… sell off.
Eιδικότερα, με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να είναι «ψυχρότερος» του αναμενομένου, αλλά και με τα αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο να έχουν σχεδόν όλα δημοσιευτεί, επόμενος καταλύτης για την πορεία της αγορά, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το μακροοικονομικό τοπίο, είναι οι μισθοί – που τώρα, όμως, με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι θα είναι… καταστροφή, δεδομένου ότι ειδικά οι εταιρείες τεχνολογίας προβαίνουν μαζικά και συνεχώς σε απολύσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχει «κλειδώσει» πως η FOMC τον Δεκέμβριο αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης και, στη συνέχεια, αναμένεται να υπάρξουν περί τις δύο επιτοκιακές αυξήσεις, με το μέγιστο επιτόκιο να διαμορφώνεται κάτω από 4,89%, όπως προεξοφλεί η αγορά.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι επιστρέφουμε ξανά σε συναλλαγές με τεχνικά και εποχικά χαρακτηριστικά τουλάχιστον για τις επόμενες 3 εβδομάδες, ήτοι αγορές από μικρομετόχους και CTAs.
Σε ό,τι αφορά τους μικρομετόχους, η συμπεριφορά τους, που για τους γνωρίζοντες τη συμπεριφορική θεωρία θυμίζει τον σκύλο του Pavlov, θα είναι τέτοια που θα συνεχίζουν να αγοράζουν ανηλεώς.
Η αγορά, μάλιστα, προεξοφλεί αγορές περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων…
Αλλά, τι γίνεται με τα γνωστά μηχανάκια, δηλαδή τα CTAs, και τους θιασώτες άλλων τάσεων;
Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά και πιο ενδιαφέροντα, γιατί ενώ ο S&P είχε υποχωρήσει κάτω από τη γραμμή που όριζε πως τα CTAs θα έπρεπε να προχωρήσουν σε αγορές επανήλθε πάνω από το βραχυπρόθεσμο επίπεδο ενεργοποίησης, αυτό των 3.804 μονάδων.
Αυτό είναι βασικό γιατί όπως δείχνει το επόμενο διάγραμμα, η πορεία προς τη σημερινή δυναμική του ΔΤΚ ήταν σαφώς με ανοδικούς CTA: όπως σημειώνει ο Matt Fleury της Goldman Sachs, o κυλιόμενος μέσος όρος των τελευταίων 10 ημερών για τα CTA είναι η υψηλότερη τα τελευταία 5 χρόνια.

Και υπάρχουν και άλλα που πρέπει να υπολογίσει κάποιος…
Τι σημαίνει αυτό με μετρήσιμους όρους; Σύμφωνα με τον Michael Nocerino της Goldman Sachs, αφού οι CTA αγόρασαν 43 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα και αγόρασαν 79 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, τώρα που έχουμε επιστρέψει στη βραχυπρόθεσμη ενεργοποίηση, υπολογίζει ότι υπάρχουν 38 δισεκατομμύρια δολάρια για αγορά την επόμενη εβδομάδα και σημαντικά περισσότερα (πράσινη γραμμή) σε μια bull market: όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, η τράπεζα αναμένει αγορές άνω των 79 δισεκ. δολ. τον επόμενο μήνα.

Και υπάρχουν και άλλα: Όπως σημειώνει η Goldman Sachs, τα short στοιχήματα στις μετοχές έχουν αυξηθεί στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια… και τα τώρα πρέπει να καλυφθούν με επιθετικό τρόπο.

Και όσον αφορά τη δραστηριότητα ροής, όλα τα συστήματα «πηγαίνουν»: Σύμφωνα με τον Nocerino, όταν εξετάζουμε τα σήματα ορμής, διαπιστώνεται πως το 60% είναι θετικό (38/63 σήματα θετικά) σε σύγκριση με μόλις 2% πριν από ένα μήνα.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ροή θα εξαντληθεί παρέχοντας καύσιμο για sell off αργότερα… καταλήγει η Goldman Sachs.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης