Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Λάθος της Wall Street να προεξοφλεί αλλαγή πολιτικής της Fed – Η σύσφιξη έχει ακόμη δρόμο…

Goldman Sachs: Λάθος της Wall Street να προεξοφλεί αλλαγή πολιτικής της Fed – Η σύσφιξη έχει ακόμη δρόμο…

Αν τα νέα για τον πληθωρισμό δεν γίνουν πειστικά καλύτερα, θα μπορούσαμε ακόμη να βρεθούμε πίσω στο μείγμα των χρηματοπιστωτικών συνθηκών σχετικά σύντομα

Η στέγαση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Ο κλάδος της τεχνολογίας επιβραδύνεται.
Ακόμα και στην Coca-Cola, η οποία εξέπληξε ανοδικά για το τρίτο τρίμηνο, ο διευθύνων σύμβουλος James Quincey επισήμανε ότι "συμβαίνουν κάποιες αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών".
Αλλά το αμερικανικό χρηματιστήριο αρχίζει να ανακάμπτει, με τον S&P 500 να ενισχύεται σε πέντε από τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις.
Και αυτό διότι η αγορά βλέπει μπροστά, σε μια εποχή που η Fed θα δει την ανάγκη να μειώσει τα επιτόκια, αντί να τα αυξήσει για να καταπνίξει την οικονομική ανάπτυξη.
Ωστόσο, οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs λένε ότι η κίνηση αυτή μοιάζει πρόωρη.
"Επειδή δεν έχει ικανοποιηθεί αποφασιστικά καμία από τις δύο προϋποθέσεις - πειστική ανακούφιση του πληθωρισμού ή μετατόπιση προς την απόλυτη ύφεση - που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες για μια βιώσιμη αλλαγή, δεν πιστεύουμε ότι η πίεση για αυστηρότερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες έχει τελειώσει", λένε.

Θολή ακόμη η εικόνα

Οι στρατηγικοί αναλυτές - Kamakshya Trivedi και Dominic Wilson - λένε ότι υπήρξε "προσέγγιση", και προς τις δύο προϋποθέσεις.
"Έτσι, μετά από μια απότομη σύσφιξη, το όριο για κάποια βραχυπρόθεσμη ανακούφιση είναι χαμηλότερο", λένε.
Αλλά το ζήτημα είναι ότι τα νέα για τον πληθωρισμό θα μπορούσαν ακόμη να απογοητεύσουν.
"Εάν η Fed επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων και τα επακόλουθα νέα για τον πληθωρισμό απογοητεύσουν, οι τιμές της ενέργειας κινηθούν σημαντικά υψηλότερα ή οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες χαλαρώσουν απότομα, μπορεί να βρεθούν να πιέζουν την αγορά σχετικά γρήγορα ή να διακινδυνεύσουν δυσάρεστες πιέσεις στις αποδόσεις.
Έτσι, αν τα νέα για τον πληθωρισμό δεν γίνουν πειστικά καλύτερα, θα μπορούσαμε ακόμη να βρεθούμε πίσω στο μείγμα των χρηματοπιστωτικών συνθηκών σχετικά σύντομα", ανέφεραν.


Ο κίνδυνος της ύφεσης

Ο άλλος μεγάλος κίνδυνος είναι να αναπτυχθεί μια σοβαρή ύφεση.
Κανένα περιουσιακό στοιχείο, λένε, δεν έχει τιμολογηθεί για μια μεγάλη ύφεση, αν και οι αγορές επιτοκίων και το αμερικανικό δολάριο τιμολογούν μια μεγαλύτερη πιθανότητα από ό,τι η αγορά μετοχών ή η εταιρική πίστη.
Οι στρατηγικοί αναλυτές καταλήγουν λέγοντας ότι "η ευρύτερη υπόθεση για τις αμερικανικές μετοχές δεν φαίνεται πολύ ισχυρή και οι κανονικές συνθήκες για μια πτώση των μετοχών δεν είναι ακόμη σαφώς ορατές.
Οι μετοχές δεν αντανακλούν πλήρως την τελευταία άνοδο των πραγματικών αποδόσεων και οποιαδήποτε σημαντική χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών μέσω της αύξησης των μετοχών θα αντισταθμιστεί πιθανότατα από την πολιτική στο τέλος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης