Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX - 0,7% - Επιδείνωση στα ομόλογα, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX - 0,7% - Επιδείνωση στα ομόλογα, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα
Απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου από BE Semiconductor και της Nokia
Σχετικά Άρθρα

Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πληθωρισμό και τις επιθετικές ενέργειες των κεντρικών τραπεζών να συντηρούν την ανησυχία για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.
Την ίδια ώρα, τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας εξοπλισμού τσιπ BE Semiconductor και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Nokia επιβαρύνουν το κλίμα.
Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας αυξήθηκε στο 2,43%, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποαποδίδει 0,7% στις 12.654 μονάδες. 
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,1% στις 6.917 μονάδες.  
Στις 6.045 μονάδες με οριακές μεταβολές διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,1% στις 21.451 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει πτώση 0,1% στις 7.582 μονάδες.
Στη Μόσχα ο δείκτης Moex καταγράφει πτώση 0,2% στις 1.947 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν πτώση 0,55%, με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να εκτοξεύεται πάνω από το 4%.

Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου

Στο ταμπλό, η Nokia υποχώρησε κατά 4,1%, αφού τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη της φινλανδικής εταιρείας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Η ανταγωνίστριά της, η Ericsson ανακοίνωσε επίσης κέρδη ασθενέστερα των αναμενόμενων, με τη μετοχή να σημειώνει «βουτιά» 12%.
Η BE Semiconductor υποχώρησε 2,8% αφού προέβλεψε πτώση των εσόδων του τέταρτου τριμήνου, προειδοποιώντας ότι οι περιορισμοί των εξαγωγών των ΗΠΑ προς την Κίνα προσέθεσαν περισσότερη αβεβαιότητα στις προοπτικές του κλάδου.
Οι δυσμενείς προοπτικές προκάλεσαν πωλήσεις στον κλάδο των τσιπ, με τις ASM International , ASML Holding και Aixtron να υποχωρούν μεταξύ 0,8% και 2%.
Ο περιφερειακός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,4%, διευρύνοντας την πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς μια σειρά ανησυχητικών στοιχείων για τον πληθωρισμό κλιμακώνει την ανησυχία ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να παραμείνουν επιθετικές.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου να ενισχύεται 4% στα 166 ευρώ.
Με σημαντική άνοδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.
Το brent διαμορφώνεται στα 93,73 δολ. το βαρέλι με άνοδο 1,5% και το αμερικανικό αργό στα 86,12 δολ. το βαρέλι, με κέρδη 1,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης