Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις αγορές της Ασίας μετά την επιδείνωση στα αμερικανικά ομόλογα - O Hang Seng στο 1,6%

Πτώση στις αγορές της Ασίας μετά την επιδείνωση στα αμερικανικά ομόλογα - O Hang Seng στο 1,6%
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε την Πέμπτη αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο
Σχετικά Άρθρα

Πτώση καταγράφουν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις τεχνολογικές μετοχές να ηγούνται των απωλειών, μετά την εκτίναξη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αν και οι ελπίδες για περισσότερα μέτρα τόνωσης στην Κίνα βοήθησαν να περιοριστεί η πτώση.
Οι δείκτες αναφοράς της Κίνας Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite σημείωσαν οριακή άνοδο.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε την Πέμπτη αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η κυβέρνηση θα λάβει περισσότερα μέτρα δαπανών για τη στήριξη της οικονομίας.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσης να στηρίξει την οικονομία τους επόμενους μήνες κατά τη διάρκεια του 20ού Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.
Ωστόσο, το κλίμα απέναντι στη χώρα παρέμεινε επιφυλακτικό, ιδίως μετά τη δήλωση του προέδρου Xi Jinping ότι το Πεκίνο δεν σχεδιάζει να αποσύρει την αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων covid 19.
Η κυβέρνηση καθυστέρησε επίσης επ' αόριστον την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου, οδηγώντας σε εικασίες.
Επιπλέον, οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν βαθιές απώλειες αυτή την εβδομάδα, αφού ο Λευκός Οίκος παρουσίασε σχέδια για τον αποκλεισμό της χώρας από τις εισαγωγές ημιαγωγών αμερικανικής κατασκευής.

Πτώση στις τεχνολογικές μετοχές

Οι φόβοι για τους νέους περιορισμούς, σε συνδυασμό με την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων,  επιβάρυναν τις ασιατικές μετοχές τεχνολογίας. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,5%, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε πτώση 0,8%.
Ο δείκτης KOSPI 50 της Νότιας Κορέας υποχώρησε επίσης κατά 0,8%.
Ο δείκτης Nifty 50 της Ινδίας τα πήγε κάπως καλύτερα από τους ομολόγους του που είναι βαρύς με την τεχνολογία, βοηθούμενος από την ενίσχυση των καταναλωτικών μετοχών.
Οι τεχνολογικές μετοχές επλήγησαν περισσότερο από την άνοδο των αποδόσεων των ΗΠΑ φέτος, καθώς οι επενδυτές προεξόφλησαν τα μελλοντικά κέρδη του κλάδου έναντι της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων.
Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά σχεδόν 4% στο υψηλότερο επίπεδό τους από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,8% την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι, παρά τη μικρή βελτίωση του εμπορικού ελλείμματος ρεκόρ της χώρας, οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων και το αδύναμο γεν θα παράσχουν οικονομικές πιέσεις βραχυπρόθεσμα.
Οι μετοχές της Ινδονησίας σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία, με τον σύνθετο δείκτη του Χρηματιστηρίου της Τζακάρτας να σημειώνει άνοδο 1,5% εν όψει της απόφασης της κεντρικής τράπεζας για το επιτόκιο. Η Τράπεζα της Ινδονησίας αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, καθώς κινείται για να ελέγξει τον αυξανόμενο πληθωρισμό στη χώρα.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 1%.
Ωστόσο, οι μετοχές της Woodside Energy Ltd (ASX:WDS), της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα, σημείωσαν άνοδο 6% μετά την καταγραφή ισχυρών κερδών τρίτου τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης