Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άκυρο» στον Musk από Apollo και Sixth Street για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς του Twitter

«Άκυρο» στον Musk από Apollo και Sixth Street για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς του Twitter
Ο Musk έχει δηλώσει ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με δικούς του πόρους
Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτικές εταιρίες Apollo Global Management και Sixth Street οι οποίες αναζητούσαν τρόπους για τη διάθεση χρηματοδότησης στον Elon Musk νωρίτερα μέσα στη χρονιά αναφορικά με την εξαγορά της Twitter, δεν βρίσκονται πλέον σε συνομιλίες με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.
Ο Musk και η Twitter έχουν εμπλακεί σε μία δικαστική διαμάχη μετά την κίνηση του επιχειρηματία να αποσύρει την πρόταση του για την εξαγορά.
Την περίοδο αυτή οι δύο πλευρές διεξάγουν συνομιλίες για τον τερματισμό της δικαστικής διένεξης, ανοίγοντας το δρόμο για το κλείσιμο της συμφωνίας των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο Musk και η Twitter συμφώνησαν στην αναβολή της σημερινής κατάθεσης του, χωρίς να προσδιοριστεί νέος χρόνος για την πραγματοποίησή της, όπως δήλωσε μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την υπόθεση.
Η Twitter και ο Musk δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, ενώ η Apollo και η Sixth Street αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Χρηματοδότηση με ίδιους πόρους

Ο Musk έχει δηλώσει ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με δικούς του πόρους, αλλά και με χρήματα από επενδυτές με τους οποίους συνεργάζεται, όπως και με κεφάλαια από τραπεζική χρηματοδότηση.
Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Apollo εξέταζε τρόπους που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, όπως είχαν δηλώσει πηγές στο Reuters.
Η Sixth Street συμμετείχε σε αυτές τις συνομιλίες με τις οποίες οι επενδυτές εξέταζαν το ενδεχόμενο να διαθέσουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια (1,01 δισεκατομμύριο ευρώ) για την υλοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς.
Οι συνομιλίες αυτές έχουν τερματιστεί, σύμφωνα με πηγές που έλαβαν χθες γνώση για τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο