Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Daily Sabah: Άνοιξε 2ο στρατόπεδο που φιλοξενεί τρομοκράτες δίπλα στο Λαύριο - Στόχος να χρησιμοποιηθούν κατά της Τουρκίας

Daily Sabah: Άνοιξε 2ο στρατόπεδο που φιλοξενεί τρομοκράτες δίπλα στο Λαύριο - Στόχος να χρησιμοποιηθούν κατά της Τουρκίας
Sabah: Όσοι φεύγουν από την Τουρκία έχουν καταφύγει σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι είναι αιτούντες άσυλο, ειδικά από τη δεκαετία του 1980
Σχετικά Άρθρα

Σε νέο κρεσέντο προκλητικότητας προχωρά ο φιλοκυβερνητικός Τουρκικός Τύπος με άρθρα κατά της Ελλάδας την οποία κατηγορούν για συγκάλυψη στο θέμα της τρομοκρατίας.
Συγκεκριμένα, η Daily Sabah υποστηρίζει πως ένα δεύτερο στρατόπεδο που φιλοξενεί τρομοκράτες άνοιξε στη χώρα μας δίπλα στο διαβόητο στρατόπεδο του Λαυρίου εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.
Τούρκος αξιωματούχος είπε στην εφημερίδα ότι αν και η Αθήνα απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το Λαύριο έχει γίνει έδαφος αναπαραγωγής τρομοκρατών, η Άγκυρα ανακάλυψε ότι ένα άλλο στρατόπεδο παρόμοιο με το Λαύριο είχε ανοίξει.
«Είμαστε σε μια πολύ εύθραυστη διαδικασία», είπε ο αξιωματούχος σχετικά με τις διμερείς σχέσεις.
Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι είναι αγαπημένο κρησφύγετο τρομοκρατών από το DHKP-C και το PKK.
Όσοι φεύγουν από την Τουρκία έχουν καταφύγει σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι είναι αιτούντες άσυλο, ειδικά από τη δεκαετία του 1980.

Το άρθρο της Sabah 

Παρά το κλείσιμο του καταυλισμού Λαυρίου το 2013 εν μέσω πιέσεων από την Τουρκία, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο πρωταρχικός προορισμός για τους τρομοκράτες του DHKP-C.
Πλάνα από το στρατόπεδο δείχνουν ότι έχει μετατραπεί σε βάση για τους τρομοκράτες του PKK.Το στρατόπεδο μοιάζει με τρομοκρατική βάση, με τρομοκρατικά σύμβολα και φωτογραφίες του φυλακισμένου αρχηγού του Αμπντουλάχ Οτσαλάν να κοσμούν τους τοίχους του.
Επιπλέον, διπλωματικός αξιωματούχος είχε δηλώσει προηγουμένως στην Daily Sabah ότι «υπάρχουν τα πάντα, από το DHKP-C, το PKK και το FETÖ (Τρομοκρατική Ομάδα Γκιουλενιστών) και η τοποθεσία όλων τους είναι γνωστή».Στόχος είναι αυτές οι ομάδες να χρησιμοποιηθούν μια μέρα εναντίον της Τουρκίας, είπε ο αξιωματούχος.
«Μια χώρα μέλος της ΕΕ στον 21ο αιώνα τρέφει ανοιχτά τρομοκράτες.
Το PKK είναι τρομοκρατική ομάδα και έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ», εξήγησε ο αξιωματούχος.
«Η Αθήνα δεν είναι πλέον χώρα διέλευσης τρομοκρατών, αλλά η χώρα άμεσου στόχου».Η Αθήνα απέρριψε επίσης τα αιτήματα έκδοσης της Άγκυρας για τρομοκράτες από ομάδες που υποστήριζαν ένοπλη εξέγερση κατά του κράτους και είχαν εμπλακεί σε ένοπλες επιθέσεις εναντίον τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και πολιτικών κομμάτων, εκτός από άλλους στόχους.
Τα αιτήματα έκδοσης που απορρίφθηκαν περιλαμβάνουν μέλη της παράνομης τρομοκρατικής ομάδας Η Επαναστατική Αριστερά (Dev-Sol), μέλη του DHKP-C, της τουρκικής (ή κουρδικής) Χεζμπολάχ, του παράνομου Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP), του THKP-C, το PKK, το παράνομο Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό (TKP-ML) και από άλλες ομάδες.
Πιο πρόσφατα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν τρομοκράτη του PKK που εκπαιδεύτηκε στο διαβόητο στρατόπεδο στην Ελλάδα και σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Soylu.
Ο τρομοκράτης, που ταυτοποιήθηκε ως Hüsamettin Tanrıkulu, με την κωδική ονομασία «Delil», συνελήφθη σε κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και του Ντιγιαρμπακίρ.
Είχε εισέλθει στην Τουρκία με παράνομα μέσα μετά από εκπαίδευση δολιοφθοράς στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα.
Η Αθήνα επιτρέπει την ύπαρξη ενός άλλου στρατοπέδου που φιλοξενεί τρομοκράτες εντός των συνόρων της, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έφτασαν σε νέο, άσχημο επίπεδο τους τελευταίους μήνες.
Η Τουρκία και η Ελλάδα διαφωνούν για μια σειρά ζητημάτων, όπως ανταγωνιστικές διεκδικήσεις για τη δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο, επικαλυπτόμενες αξιώσεις για την υφαλοκρηπίδα, τα θαλάσσια σύνορά τους, τον εναέριο χώρο, την ενέργεια, το εθνικά διχασμένο νησί της Κύπρου, το καθεστώς των νησιών στην το Αιγαίο και οι μετανάστες.
Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για παράνομη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο και αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά.
Διαμάχη υπάρχει και για την εκμετάλλευση ορυκτών πόρων στο Αιγαίο.
Μεταξύ των πιο πρόσφατων εξελίξεων που φούντωσαν τις εντάσεις ήταν η παρενόχληση από δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής ενός φορτηγού πλοίου σε διεθνή ύδατα, οι συνεχείς απωθήσεις από ελληνικά στοιχεία που καταγράφηκαν από τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) καθώς και η παρενόχληση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών υπό Αποστολή του ΝΑΤΟ από τα ρωσικής κατασκευής S-300 της Ελλάδας.
Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι τουρκικά αεροσκάφη σε αποστολή, που πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο, είχαν παρενοχληθεί από το ελληνικό αμυντικό σύστημα που σταθμεύει στην Κρήτη. Η Αθήνα απορρίπτει τους ισχυρισμούς.
Η Τουρκία σχεδιάζει να υποβάλει στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του τα ημερολόγια ραντάρ που δείχνουν πώς ένα ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300 κλειδώθηκε στα τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στον διεθνή εναέριο χώρο, δήλωσαν πηγές την περασμένη εβδομάδα.
Η Τουρκία έχει επίσης καταθέσει διαμαρτυρία και ζήτησε εξηγήσεις και έρευνα από την Ελλάδα για ένα περιστατικό που ήταν «απόλυτη παραβίαση των διεθνών νόμων», σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές.
Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση έγραψε επιστολές στο ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας τους να καταδικάσουν επισήμως αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι «ολοένα και πιο επιθετικές συνομιλίες» από Τούρκους αξιωματούχους ως απάντηση στις συνεχιζόμενες ελληνικές παραβιάσεις και προτείνοντας ότι οι εντάσεις θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε ανοιχτή σύγκρουση.
Καταγραφή_11111111.PNG
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης