Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης η Zakharova: Είμαστε έτοιμοι - Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ αν μας χαρακτηρίσουν τρομοκράτες

Καταπέλτης η Zakharova: Είμαστε έτοιμοι - Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ αν μας χαρακτηρίσουν τρομοκράτες
Η Zakharova σημείωσε ότι το λογικό αποτέλεσμα ενός τέτοιου βήματος θα μπορούσε να είναι η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, «ενώ η Ουάσιγκτον διατρέχει τον κίνδυνο να περάσει τελικά σε σημείο χωρίς επιστροφή με όλες τις επακόλουθες συνέπειες»
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία δηλώνει πανέτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη της κατάστασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις.
«Η Μόσχα θα... επιβιώσει», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε ενημέρωση την Τρίτη 2/8, σχολιάζοντας την πρόταση στη Γερουσία των ΗΠΑ ώστε να κηρυχθεί τη Ρωσία κράτος «χορηγός της τρομοκρατίας».
«Αμερικανοί βουλευτές συμπεριλαμβανομένου, παρεμπιπτόντως, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, προφανώς, έχοντας εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία κυρώσεων στον αντιρωσικό «πόλεμο», που σε γενικές γραμμές αποδείχτηκε ότι να είναι αναποτελεσματικά, τελικά κατέρρευσαν και έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσουν, κατά την άποψή τους ισχυρά όπλα, όπως το να χαρακτηρίσουν τη Μόσχα «ως χορηγός της τρομοκρατίας»
Πρέπει να ξέρουν: είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη της κατάστασης, και εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να σταματήσει πλήρως την αλληλεπίδραση με τη Μόσχα, θα επιβιώσουμε», - είπε.
Η Zakharova σημείωσε ότι το λογικό αποτέλεσμα ενός τέτοιου βήματος θα μπορούσε να είναι η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, «ενώ η Ουάσιγκτον διατρέχει τον κίνδυνο να περάσει τελικά σε σημείο χωρίς επιστροφή με όλες τις επακόλουθες συνέπειες».
Σύμφωνα με αυτήν, οι ΗΠΑ δεν είναι ικανές να πατάξουν τα καθεστώτα που οι Αμερικανοί αποκαλούν τρομοκρατικά.

Η συζήτηση στη Γερουσία 

Στις 27 Ιουλίου, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ψήφισμα καλώντας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας.
Στο έγγραφο, τα γεγονότα στην Τσετσενία, τη Γεωργία, τη Συρία και την Ουκρανία ονομάζονται αιτία της αντίστοιχης απόφασης.
Το Κίεβο είχε νωρίτερα απευθύνει έκκληση στην Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη Ρωσία στον κατάλογο.
Ο κατάλογος των χορηγών της τρομοκρατίας μπορεί να περιλαμβάνει κράτη που, κατά τη γνώμη της Ουάσιγκτον, «έχουν υποστηρίξει επανειλημμένα πράξεις διεθνούς τρομοκρατίας».
Στις 28 Ιουλίου, μια ομάδα μελών του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει ένα παρόμοιο έγγραφο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παρέμβαση Ρωσίας για Ταϊβάν: Οι ΗΠΑ αποσταθεροποιούν τον κόσμο

Πυρά κατά των ΗΠΑ ότι αποσταθεροποιούν τον κόσμο εξαπέλυσε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη της Nancy Pelosi, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν.
Η επίσκεψη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Κίνα, η οποία προειδοποιεί με πολύ «σκληρή απάντηση».
«Η Ουάσινγκτον αποσταθεροποιεί τον κόσμο.
Ούτε μία σύγκρουση δεν έχει διευθετηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όμως πολλές έχουν προκληθεί» ανέφερε με ανάρτηση της στο Telegram η Zakharova.

www.bankingnews.rg 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης