Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ένοπλη επίθεση σε σχολείο με 13 νεκρούς και 21 τραυματίες - Περιστατικό και σε στρατολογικό γραφείο

Ρωσία: Ένοπλη επίθεση σε σχολείο με 13 νεκρούς και 21 τραυματίες - Περιστατικό και σε στρατολογικό γραφείο

Ο δράστης της επίθεσης στο σχολείο αυτοκτόνησε

Σχετικά Άρθρα

(upd 4) Τεταμένο είναι το κλίμα στη Ρωσία μετά και το πρόσφατο διάγγελμα του προέδρου, Vladimir Putin, ο οποίος ανακοίνωσε μερική επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, σήμερα σημειώθηκαν δύο περιστατικά με πυροβολισμούς (σε σχολείο και σε στρατολογικό κέντρο) ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν σημειωθεί εκατοντάδες συλλήψεις στις διαμαρτυρίες για την επιστράτευση.

Πυροβολισμοί σε σχολείο

Το πρωί της Δευτέρας (66/9/2022), ένοπλος, ο οποίος φορούσε μπλουζάκι με σβάστικα, άνοιξε πυρ σε σχολείο στην πόλη Ιζέβσκ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι (εκ των οποίων 7 παιδιά) και περίπου 21 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 14 παιδιά, εκ των οποίων κάποια τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πηδώντας από τα παράθυρα.
Ο δράστης φέρεται να αυτοκτόνησε μετά την επίθεση, ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά του.

25χρονος πυροβόλησε επικεφαλής στρατολογικού γραφείου

Ένας 25χρονος πυροβόλησε τον επικεφαλής στρατολογικού γραφείου στη Ρωσία, αφού πρώτα δήλωσε ότι θα αρνηθεί να πολεμήσει στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Το περιστατικό έγινε στην πόλη Ουστ- Ιλίμσκ, μια πόλη με περίπου 85.000 ανθρώπους, στην περιφέρεια του Ιρκούτσκ της Σιβηρίας.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, ένας άνδρας με στολή παραλλαγής πυροβολεί τον επικεφαλής του στρατολογικού γραφείου εξ επαφής, ενώ άλλοι έφεδροι φεύγουν τρέχοντας από την αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί.

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για το αν είναι νεκρός ο επικεφαλής της τοπικής επιτροπής επιστράτευσης, που δέχθηκε την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης